Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 334

Kcal / portion: 1219

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4875 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 28%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ankbröst med skinn 3.0 styck 73%
Gin 5.0 cl 2%
Sås:
Oxfond koncentrerad 1.5 msk 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Honung 1.0 msk 1%
Pinjenötter 25.0 gram 3%
Maizena ljus 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Potatis 8.0 styck 11%
Smör normalsaltat 50.0 gram 7%
Ströbröd 1.0 msk 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Hasselbackspotatis: Tillaga enligt separat recept. Tidsåtgång cirka 1 timme.
- Anka: Salta och peppra ankbrösten. Stek ankans fettsida på medelhög värme i panna utan matfett i cirka 10-15 minuter.
- Sänk värmen något och vänd köttet. Häll på gin (varning för fettstänk) och lägg på ett lock ett par minuter, så att köttet tar smak. Stek i 5-10 minuter till innertemp. 63°C. Ta ur köttet och låt vila 5-10 minuter.
- Sås: Häll bort fettet ur pannan och tillsätt såsingredienserna. Låt småkoka i 3 minuter.
Kockens kommentar
Gin till ankan ger enbärssmak.
PASSAR TILL
Fler recept inom Meerlust Rubicon
Liknande recept som Ginanka med pinjenötter i honungssås
-
Marinerad tournedos med kastanjeplättar och äpplen i karamellsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tournedos med sparris
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rådjurstartelette - rådjursfilé i fin form
Tid: 35 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bästa renfilén till fest
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgstek med pepparrot- och persiljetäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ginanka med pinjenötter i honungssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strutsfilé med drambuiesås och rösti
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Örtbakad lammytterfilé
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan