Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2657 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Älgstek 1.5 kilo 58%
Pepparrot 100.0 gram 2%
Bladpersilja 50.0 gram 1%
Olivolja 0.5 dl 14%
Salt 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 20%
Hjortronsylt 4.0 msk 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Ta bort eventuellt nät från steken. Putsa bort eventuella hinnor.
- Skala och skär pepparrot i mindre bitar. Lägg detta i matmixer och tillsätt persilja, olja och lite salt. Mixa till jämn smet.
- Smeta mixet på älgsteken. Lägg över steken på ugnsgaller med ugnsplåt under. Sätt i en stektermometer och sätt in i ugn. Steken är klar vid innertemperatur 63ºC, efter 1-1,5 timme.
- Förbered under tiden tillbehör t.ex. hassebackspotatis och hjortron med valnötter. Se separat recept (länk i högerkolumnen).
Passar till
Fler recept inom Meerlust Rubicon
Liknande recept som Älgstek med pepparrot- och persiljetäcke
-
Marinerad tournedos med kastanjeplättar och äpplen i karamellsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tournedos med sparris
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rådjurstartelette - rådjursfilé i fin form
Tid: 35 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bästa renfilén till fest
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgstek med pepparrot- och persiljetäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ginanka med pinjenötter i honungssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strutsfilé med drambuiesås och rösti
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Örtbakad lammytterfilé
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan