Älgstek med pepparrot- och persiljetäcke

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Älgstek med pepparrot- och persiljetäcke

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Älgstek

1.5 

kilo

Pepparrot

100.0 

gram

Bladpersilja

50.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Hjortronsylt

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Meerlust Rubicon

Smakrikt rött vin
Pris: 229 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2657 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 464 gram)

Ingredienser

Visa:

Älgstek 1.5 kilo 58%

Pepparrot 100.0 gram 2%

Bladpersilja 50.0 gram 1%

Olivolja 0.5 dl 14%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 20%

Hjortronsylt 4.0 msk 5%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.

  2. Ta bort eventuellt nät från steken. Putsa bort eventuella hinnor.

  3. Skala och skär pepparrot i mindre bitar. Lägg detta i matmixer och tillsätt persilja, olja och lite salt. Mixa till jämn smet.

  4. Smeta mixet på älgsteken. Lägg över steken på ugnsgaller med ugnsplåt under. Sätt i en stektermometer och sätt in i ugn. Steken är klar vid innertemperatur 63ºC, efter 1-1,5 timme.

  5. Förbered under tiden tillbehör t.ex. hassebackspotatis och hjortron med valnötter. Se separat recept (länk i högerkolumnen).

Passar till

Hjortron med valnötter

Rårörda tranbär

Hasselbackspotatis

Fler recept inom Meerlust Rubicon

Liknande recept som Älgstek med pepparrot- och persiljetäcke