Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kungskrabba (ben)

500.0 

gram

Ingefära färsk

1.5 

cm

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Citrongräs

1.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Dragon färsk

3.0 

kvistar

Vitvinsvinäger

1.0 

dl

Worcestershiresås

1.0 

msk

Tabasco röd

2.0 

stänk

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bruno Paillard Première Cuvée

Torr vit champagne
Pris: 349 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1141 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 15%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 147 gram)

Ingredienser

Visa:

Kungskrabba (ben) 500.0 gram 23%

Ingefära färsk 1.5 cm 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Citrongräs 1.0 styck 1%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Dragon färsk 3.0 kvistar 0%

Vitvinsvinäger 1.0 dl 2%

Worcestershiresås 1.0 msk 1%

Tabasco röd 2.0 stänk 0%

Smör normalsaltat 100.0 gram 64%

Salt 0%

Tillagning (15 min )

  1. Klipp krabbenen i 10 cm långa bitar.
    Klipp bort en bit skal på varje del (se bild).

  2. Banka citrongräset med klubba för att få ut smakämnena. Finhacka den tjocka vita delen. Finhacka även ingefära och vitlök. Grovhacka dragonblad.

  3. Häll vitvinsvinäger i en kastrull och tillsätt vitlök, ingefära, citrongräs och worcestershiresås. Koka ner såsen i cirka 5 min.

  4. Vispa ner kallt smör klickvis i såsen.
    Vispa ner limesaft. Tillsätt dragonbladen.
    Smaka av med tabasco och salt.

  5. Lägg krabbitar på tallrik och häll på sås.

Kockens kommentar

Kungskrabba är dyr lyxmat. Av 500 gram färskkokt krabba med skal får man ut 300 gram kött. Tyvärr är benen inte alltid välmatade som på bilden, dvs krabbköttet fyller ut skalet.

Fler recept inom Bruno Paillard Première Cuvée

Liknande recept som Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)