Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Havskräftor kokta 4.0 styck 12%
Tomater 4.0 styck 4%
Rucolasallat 1.0 förp. 2%
Purjolök 0.5 styck 2%
Avokado 6.0 styck 79%
Solrosskott 1.0 förp. 1%
Citronjuice 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och skär avokado i bitar. Tärna tomaterna och skär purjolöken i skivor. Lägg allt i en skål. Häll över citronsaft.
- Tvätta rucolasallaten och fördela den i fyra tallrikar. Lägg avokadosalladen och solrosskott ovanpå.
- Tag av stjärten från havskräftorna och skala den. Lägg resten av havskräftan som dekoration på tallrikarna. Strö över svartpeppar.
Fler recept inom Bruno Paillard Première Cuvée
Liknande recept som Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
-
Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ångkokta japanska tigerräkor (förrätt)
Tid: 18 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan