Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 116

GBR (GI) / port: 0
Recept: 465 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 0%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 12.0 styck 80%
Schalottenlök 1.0 styck 4%
Olivolja 0%
Sås:
Thailändsk fisksås } 1.5 dl 15%
Ingefära 0%
Citrongräs 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (18 min )
- Skala räkorna. Skär ett snitt på stjärtens ovansida och ta bort tarmen.
Skala och finhacka schalottenlök. - Fräs löken mjuk (får ej brännas) i lite olja på medelvärme i panna ca 5 min.
- Koka upp vatten till ångkokning. Ångkoka räkorna i 2-5 minuter beroende på storlek, de är klara när de fått en rosa/vit färg.
- Lägg räkor i en skål, häll på fisksåsen.
Tillsätt löken och riv/strö ingefära och citrongräs över. Servera.
Kockens kommentar
Har man inte en ångkokare kan man koka i en eldfast form i ett vattenbad i en kastrull med lock. Ställ något under formen, så att den inte nuddar vattnet. Asiatiska ånkokare (steamers), gjorda i bambu, är billiga och utmärkta för ändamålet. De placeras ovanpå en kastrull.
Fler recept inom Bruno Paillard Première Cuvée
Liknande recept som Ångkokta japanska tigerräkor (förrätt)
-
Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ångkokta japanska tigerräkor (förrätt)
Tid: 18 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan