Kungskrabba i svartpepparsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kungskrabba i svartpepparsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kungskrabba (ben)

1.0 

kilo

Svartpeppar hel

4.0 

msk

Smör osaltat

3.0 

msk

Vitlök torkad

8.0 

klyftor

Kinesiska 5 kryddor

2.0 

msk

Ostronsås }

1.0 

dl

Sherry (torr)

1.0 

dl

Jordnötsolja

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Grönsallad

200.0 

gram

Baguette, bagett

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bruno Paillard Première Cuvée

Torr vit champagne
Pris: 349 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 885

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3538 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 13%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 424 gram)

Ingredienser

Visa:

Kungskrabba (ben) 1.0 kilo 15%

Svartpeppar hel 4.0 msk 2%

Smör osaltat 3.0 msk 8%

Vitlök torkad 8.0 klyftor 2%

Kinesiska 5 kryddor 2.0 msk %

Ostronsås } 1.0 dl 3%

Sherry (torr) 1.0 dl 3%

Jordnötsolja 2.0 dl 42%

 

Tillbehör:

Grönsallad 200.0 gram 1%

Baguette, bagett 1.0 styck 19%

Tillagning (20 min )

  1. Förbered eventuell sallad.

  2. Klipp krabbenen i decimeterlånga bitar. Klipp även längsgående, så blir det enklare att äta, men behåll skalen runt köttet. Skala och skiva eller mosa vitlök.

  3. Rosta svartpeppar, dvs stek pepparkornen i torr stekpanna på medelhög värme tills de börjar ryka. Skaka om emellanåt. Häll över i mortel och krossa dem.

  4. Sås: Värm upp smör i stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och stek i ett par minuter utan att bränna. Tillsätt svartpepparn, sherry, 5 kryddor, jordnötsolja och ostronsås. Vispa hårt för hand eller använd med fördel en stavmixer för att inte oljan skall separera sig i såsen.

  5. Lägg krabbitarna i såsen och servera, gärna med en enkel grönsallad.

Kockens kommentar

Kungskrabba är dyr lyxmat. Av 1 kg ben med skal får man ut 600 gram kött.

Fler recept inom Bruno Paillard Première Cuvée

Liknande recept som Kungskrabba i svartpepparsås