Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 885

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3538 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 13%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kungskrabba (ben) 1.0 kilo 15%
Svartpeppar hel 4.0 msk 2%
Smör osaltat 3.0 msk 8%
Vitlök torkad 8.0 klyftor 2%
Kinesiska 5 kryddor 2.0 msk %
Ostronsås } 1.0 dl 3%
Sherry (torr) 1.0 dl 3%
Jordnötsolja 2.0 dl 42%
Tillbehör:
Grönsallad 200.0 gram 1%
Baguette, bagett 1.0 styck 19%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Förbered eventuell sallad.
- Klipp krabbenen i decimeterlånga bitar. Klipp även längsgående, så blir det enklare att äta, men behåll skalen runt köttet. Skala och skiva eller mosa vitlök.
- Rosta svartpeppar, dvs stek pepparkornen i torr stekpanna på medelhög värme tills de börjar ryka. Skaka om emellanåt. Häll över i mortel och krossa dem.
- Sås: Värm upp smör i stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och stek i ett par minuter utan att bränna. Tillsätt svartpepparn, sherry, 5 kryddor, jordnötsolja och ostronsås. Vispa hårt för hand eller använd med fördel en stavmixer för att inte oljan skall separera sig i såsen.
- Lägg krabbitarna i såsen och servera, gärna med en enkel grönsallad.
Kockens kommentar
Kungskrabba är dyr lyxmat. Av 1 kg ben med skal får man ut 600 gram kött.
Fler recept inom Bruno Paillard Première Cuvée
Liknande recept som Kungskrabba i svartpepparsås
-
Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ångkokta japanska tigerräkor (förrätt)
Tid: 18 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan