Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pilgrimsmusslor med skal

12.0 

styck

Basilika

1.0 

kruka

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Schalottenlök

1.0 

st liten

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Grädde

2.0 

dl

Smör normalsaltat

 

 

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd?

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bruno Paillard Première Cuvée

Torr vit champagne
Pris: 349 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 341

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1365 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 8%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 247 gram)

Ingredienser

Visa:

Pilgrimsmusslor med skal 12.0 styck 12%

Basilika 1.0 kruka 0%

Torrt vitt vin 2.0 dl 10%

Schalottenlök 1.0 st liten 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej

Grädde 2.0 dl 53%

Smör normalsaltat 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd? %

 

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka löken. Fräs den i lite matfett i en kastrull på medelvärme i ca 5 min.
    Tillsätt vin och grädde. Koka till halva mängden. Tillsätt en stor klick smör och basilikan. Mixa med mixerstav eller i matberedare. Smaka av med salt & vitpeppar.

  2. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme tillsätt vitlök skuren i halvor. Tillsätt musslorna och stek ca 1 min, endast på ena sidan (alt. 1/2 min på vardera sidan).

  3. Häll upp såsen i tallrikar, lägg i musslorna och tillsätt lite steksmör.
    Servera. 

Kockens kommentar

Dubbla mängden musslor om man önskar denna rätt som en lätt måltid.

Fler recept inom Bruno Paillard Première Cuvée

Liknande recept som Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)