Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 341

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1365 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 12.0 styck 12%
Basilika 1.0 kruka 0%
Torrt vitt vin 2.0 dl 10%
Schalottenlök 1.0 st liten 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej
Grädde 2.0 dl 53%
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finhacka löken. Fräs den i lite matfett i en kastrull på medelvärme i ca 5 min.
Tillsätt vin och grädde. Koka till halva mängden. Tillsätt en stor klick smör och basilikan. Mixa med mixerstav eller i matberedare. Smaka av med salt & vitpeppar. - Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme tillsätt vitlök skuren i halvor. Tillsätt musslorna och stek ca 1 min, endast på ena sidan (alt. 1/2 min på vardera sidan).
- Häll upp såsen i tallrikar, lägg i musslorna och tillsätt lite steksmör.
Servera.
Kockens kommentar
Dubbla mängden musslor om man önskar denna rätt som en lätt måltid.
Fler recept inom Bruno Paillard Première Cuvée
Liknande recept som Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)
-
Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ångkokta japanska tigerräkor (förrätt)
Tid: 18 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan