Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1602 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bovetemjöl 1.5 dl 17%
Vetemjöl 0.5 dl 7%
Ägg 1.0 styck 4%
Mjölk 1.5 dl 6%
Gräddfil 0.5 dl 4%
Folköl (3.5%) 0.5 dl 1%
Jäst färsk 25.0 gram 2%
Salt 1.0 krm 0%
Tillbehör:
Löjrom el. forellrom 200.0 gram 16%
Crème fraiche el. gräddfil 2.0 dl 40%
Gul lök 1.0 styck 3%
Gräslök? 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim 15 min )
- Laga blinier enligt grundrecept smet.
Sammanfattning:
*Skilj på äggula & äggvita.
*Ljumma mjölken (37 grader).
*Rör ut jästen i en kopp med lite mjölk.
*Vispa ut mjölet i resten av mjölken & öl.
*Tillsätt jäst, salt, äggula, vispa.
*Täck med duk, låt jäsa 1 tim el. mer.
*Vispa äggvita till hårt skum.
*Vänd ner äggvita & grädde.
*Grädda på medellåg värme. - Serveras varm med en matsked löjrom, eller forellrom, en matsked crême fraiche eller gräddfil och en sked finhackad lök.
Blanda gärna lök med gräslök.
Ger 3 blinier/portion 8 cm diameter, el. 2 à 12.
Kockens kommentar
Blinis på ryskt vis serveras med smetana (rysk sur grädde), äkta rysk störkaviar och/eller med rökt lax i små bitar. Smetana finns inte att köpa, men kan enkelt lagas (kräver dock 3 dagars förberedelsetid).
Grundrecept smet
Fler recept inom Bruno Paillard Première Cuvée
Liknande recept som Blinis med löjrom (förrätt)
-
Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ångkokta japanska tigerräkor (förrätt)
Tid: 18 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan