Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 416

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1589 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 18%
Kolhydrater: 54%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ägg 1.0 styck 4%
Råsocker 1.0 dl 20%
Smör rumsvarmt 50.0 gram 23%
Saffran 0.5 gram 0%
Sötmandelkärna 25.0 gram 10%
Mörk choklad 30.0 gram 10%
Vetemjöl 2.5 dl 33%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Värm ugnen till 200°C.
- Vispa ägg, socker och saffran ljusgult och poröst. Klicka i det mjuka matfettet och låt det vispa med mot slutet. Tillsätt nötter, choklad och mjöl. Rör snabbt ihop till en deg.
- Forma degen med mjölade händer till två längder, lika långa som plåten. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till degen med fingertopparna. Baka mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Skär längderna i sneda bitar och låt sedan kallna. Lägg upp med snittytan upp och sätt in i ugn att torka på eftervärmen.
Fler recept inom Julbak
Liknande recept som Saffranskorpor med choklad
-
Pepparkaksdeg
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkakscheesecake
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Julbullar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mandelkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kanelkringlor
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Peppargranar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julcupcakes
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saftiga lussebullar med kesella
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkakor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Vörtbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia