Evas saltade lax med spenat och fetaost (LCHF)

Evas saltade lax med spenat och fetaost (LCHF)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

1.0 

kilo

Salt

2.0 

msk

Strösocker

4.0 

msk

 

Saltlag

 

 

 

Vatten

1.0 

liter

Salt

5.0 

msk

 

Spenatstuvning

 

 

 

Bladspenat färsk

500.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Philadelphia naturell }

2.5 

msk

Grädde

1.0 

dl

Fetaost

200.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 882

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3527 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 13%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 495 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 1.0 kilo 51%

Salt 2.0 msk 0%

Strösocker 4.0 msk 6%

 

Saltlag 

Vatten 1.0 liter Äts ej

Salt 5.0 msk Äts ej

 

Spenatstuvning 

Bladspenat färsk 500.0 gram 3%

Smör normalsaltat 50.0 gram 10%

Philadelphia naturell } 2.5 msk 2%

Grädde 1.0 dl 10%

Fetaost 200.0 gram 17%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Blanda salt och socker. Gnid in i laxen. Lägg i påse. Lägg in i kyl 1 dygn.
  2. Koka upp saltlagen Låt svalna helt. Häll över laxen. Ställ in i kylen i dygn till.
  3. Lägg smör och spenat i en kastrull. Smält smöret. Tillsätt philadelphiaost. Rör ner grädde. Salta och peppra.
  4. Skär fetost i små tärningar. Skär tunna skivor av laxen. Garnera spenaten med feta. Servera.

Kockens kommentar

Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Gravad, rimmad fisk

Liknande recept som Evas saltade lax med spenat och fetaost (LCHF)