
Evas saltade lax med spenat och fetaost (LCHF)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 882

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3527 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé 1.0 kilo 51%
Salt 2.0 msk 0%
Strösocker 4.0 msk 6%
Saltlag
Vatten 1.0 liter Äts ej
Salt 5.0 msk Äts ej
Spenatstuvning
Bladspenat färsk 500.0 gram 3%
Smör normalsaltat 50.0 gram 10%
Philadelphia naturell } 2.5 msk 2%
Grädde 1.0 dl 10%
Fetaost 200.0 gram 17%
Kockskolan:
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Tillagning
- Blanda salt och socker. Gnid in i laxen. Lägg i påse. Lägg in i kyl 1 dygn.
- Koka upp saltlagen Låt svalna helt. Häll över laxen. Ställ in i kylen i dygn till.
- Lägg smör och spenat i en kastrull. Smält smöret. Tillsätt philadelphiaost. Rör ner grädde. Salta och peppra.
- Skär fetost i små tärningar. Skär tunna skivor av laxen. Garnera spenaten med feta. Servera.
Kockens kommentar
Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Gravad, rimmad fisk
Liknande recept som Evas saltade lax med spenat och fetaost (LCHF)
-
Gravad laxfisk - grundrecept
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Citrusgravad lax
Tid: 20 min (+ 72 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad rosélax
Tid: 2 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och saffransgravad lax
Tid: 20 min (+ 48 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: