Saltbakad lax med smörslungad spenat (LCHF)

Saltbakad lax med smörslungad spenat (LCHF)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Lax med skinn

500.0 

gram

Salt

0.7 

dl

 

Dressing:

 

Airams kalasdressing

 

 

 

Rapsolja ekologisk

3.0 

dl

Vitvinsvinäger

1.0 

dl

Äggula

2.0 

styck

Dijonsenap ¤

2.5 

msk

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Dragon torkad

1.0 

msk

Svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Bladspenat färsk

500.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

Om saltbakning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 845

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4223 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 25%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 323 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax med skinn 500.0 gram 21%

Salt 0.7 dl 0%

 

Dressing:
Airams kalasdressing 

Rapsolja ekologisk 3.0 dl 53%

Vitvinsvinäger 1.0 dl 0%

Äggula 2.0 styck 2%

Dijonsenap ¤ 2.5 msk 1%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Dragon torkad 1.0 msk 1%

Svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Smör normalsaltat 100.0 gram 17%

Bladspenat färsk 500.0 gram 2%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Om saltbakning > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Dressing: Kör alla ingredienser utom olja i matberedare. Medan matberedaren kör tillsätt oljan försiktigt droppvis. Efter ett tag kan oljan tillsättas snabbare. Fortsätt köra tills fluffig. Förvara kyld.
  2. Sätt ugnen på 220°C.
  3. Tillagning: Lägg lax med skinnsidan upp i en ugnsfast form. Täck hela ytan med salt. Ställ in ugnen 20-30 minuter tills skinnet börjar lossna.
  4. Tillbehör: Smält smör tills det börjar lukta nötigt. Blanda med spenat. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Receptet från Airam som är LCHF-entusiast. Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för de flesta LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som ger bantningseffekt? Läs mer > Analys LCHF-metoden. Kommentaren "tills luktar nötigt" beror på hur nära man stoppar näsan, det har inget med tillagningstid att göra. Saltbakad brukar avse att tillaga på saltbädd och saltinbakad är något annat (läs mer > Om saltbakning).

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Saltbakad lax med smörslungad spenat (LCHF)