Pocherad spättafilé med skirat smör och färskriven pepparrot (LCHF-recept)

Pocherad spättafilé med skirat smör och färskriven pepparrot (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Spättafilé

10.0 

styck

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Pepparrot färsk

10.0 

cm

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 286

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1429 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 16%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 129 gram)

Ingredienser

Visa:

Spättafilé 10.0 styck 29%

Fiskbuljongtärning 1.0 styck 2%

Smör normalsaltat 125.0 gram 64%

Pepparrot färsk 10.0 cm 6%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Riv pepparrot. Koka upp vatten med fiskbuljongtärning. Rulla ihop spättafiléer.
  2. Smält smör på medeltemperatur. Häll upp i kanna eller skål men undvik bottensatsen.
  3. Lägg spättafiléerna med skarven ner i vattnet. Sjud 6-8 minuter. Salta och peppar lätt.
  4. Servera direkt med skirat smör och riven pepparrot.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (mindre än halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Pocherad spättafilé med skirat smör och färskriven pepparrot (LCHF-recept)