
Pocherad spättafilé med skirat smör och färskriven pepparrot (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 286

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1429 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 16%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spättafilé 10.0 styck 29%
Fiskbuljongtärning 1.0 styck 2%
Smör normalsaltat 125.0 gram 64%
Pepparrot färsk 10.0 cm 6%
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Tillagning
- Riv pepparrot. Koka upp vatten med fiskbuljongtärning. Rulla ihop spättafiléer.
- Smält smör på medeltemperatur. Häll upp i kanna eller skål men undvik bottensatsen.
- Lägg spättafiléerna med skarven ner i vattnet. Sjud 6-8 minuter. Salta och peppar lätt.
- Servera direkt med skirat smör och riven pepparrot.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (mindre än halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Pocherad spättafilé med skirat smör och färskriven pepparrot (LCHF-recept)
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan