
Airams moussaka (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 565

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2827 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 16%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Aubergine 2.0 styck 5%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%
Blandfärs 50/50% nöt/gris 400.0 gram 27%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%
Oregano 0%
Svartpeppar 0%
Salt 0%
Smör till stekning 1.0 msk 3%
Grädde 1.0 dl 13%
Vatten 0%
Ägg 2.0 styck 4%
Majonnäs äkta 1.0 dl 24%
Hårdost 38% fett 100.0 gram 15%
Kockskolan:
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök och vitlök i smör utan att bränna. Tillsätt färsen. Fräs till färsen har fått färg. Tillsätt tomatpuré, oregano, salt, peppar och grädde. Låt puttra till den har kokat ihop.
- Skiv aubergine. Stek skivorna i olja på båda sidor. Fördela i botten på en ugnsfast form. Täck med köttfärsröran.
- Vispa upp ägg. Blanda med majonnäs och ost. Slå stanningen över köttfärssåsen. Gratinera i ugnen till en fin färg, cirka 15 minuter.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt, vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Airams moussaka (LCHF-recept)
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan