Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Råbiff med forellrom (förrätt)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 172
Kcal / portion: 317
GBR (GI) / port: 4
Recept: 1266 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxinnanlår 320.0 gram 29%
Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 1%
Kapris 2.0 msk 1%
Ansjovisfilé konserv 2.0 styck 2%
Forellrom saltad 80.0 gram 8%
Lantbröd ljust 4.0 skivor 42%
Rödlök 0.5 styck 2%
Smör normalsaltat 2.0 msk 15%
Kryddkrasse 0%
Kockskolan:
Om råbiff > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skrapa fint oxköttet tvärs över fibrerna med en vass kniv, eller mal innanlår fint.
- Hacka kapris och ansjovis fint.
- Blanda kött, kapris, ansjovis och senap. Krydda med salt och peppar. Forma små biffar.
- Stek lantbröd i smör under press. Låt rinna av på hushållspapper.
- Skiva rödlök i ringar.
- Lägg biffköttet på en tallrik. Klipp över generöst med krasse. Dra ett varv med svartpepparkvarn. Lägg på lantbrödet, sedan en matsked forellrom och sist rödlöksringar.
- Droppa lite kallpressad rapsolja över. Servera.
Kockens kommentar
Det går bra att använda lövbiff som mals eller skrapas.
Alternativ
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Råbiff med forellrom (förrätt)
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan