Rigatoni med salsiccia och pecorinoost

Rigatoni med salsiccia och pecorinoost

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rigatoni (Barilla)

400.0 

gram

Basilicosås Barilla }

2.0 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Salsiccia }

3.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Basilika

10.0 

blad

Pecorino ost 31%

2.0 

dl

Salt och peppar

2.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om rörpasta >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 248

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3119 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 314 gram)

Ingredienser

Visa:

Rigatoni (Barilla) 400.0 gram 46%

Basilicosås Barilla } 2.0 dl 4%

Olivolja 2.0 msk 7%

Salsiccia } 3.0 styck 21%

Gul lök 1.0 styck 2%

Torrt vitt vin 1.0 dl 2%

Smör normalsaltat 2.0 msk 6%

Basilika 10.0 blad 0%

Pecorino ost 31% 2.0 dl 12%

Salt och peppar 2.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om rörpasta > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Kock: Barilla

Uppdragsgivare: Barilla

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt instruktionerna på paketet.
  2. Gröp ur salsiccia. Hacka lök. Strimla basilika. Riv ost.
  3. Hetta upp en panna med olja. Stek korv medan du mosar den med en sked eller gaffel. Låt löken steka med i några minuter på medelhög värme.
  4. Slå på vin och låt det koka upp. Häll i tomatsås och koka upp. Smaka av med smör, salt och peppar.
  5. Slå av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen. Tillsätt basilika och pecorino och lägg upp.
  6. Toppa med extra pecorino, nymalen svartpeppar. Servera med en bit bröd.

Kockens kommentar

Penne Rigatoni är en räfflad rörpasta (rigato = räfflad), ofta bara kallad rigatoni. Läs mer > Om rörpasta. Basilicosås är en tomatsås kryddad med basilika, läs mer > Om tomatsåser.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Rigatoni med salsiccia och pecorinoost