
Sedani Rigati med Pesto Rosso, stekt aubergine och rostade pinjenötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 581

GBR (GI) / port: 20
Recept: 2324 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Sedani Rigati (Barilla) 350.0 gram 54%
Pesto Rosso Barilla } 200.0 gram 28%
Aubergine 100.0 gram 1%
Pinjenötter 25.0 gram 7%
Olivolja till stekning 2.0 msk 10%
Persilja 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Om pesto > Äts ej
Om rörpasta > Äts ej
Skapat av: Barilla
Tillagning (25 min )
- Tärna aubergine i små bitar. Strö över en nypa salt. Låt dem ligga i ett durkslag i 20 minuter.
- Fräs aubergine i olja i en teflonpanna på stark värme. Lägg de stekta auberginerna på hushållspapper för att låta vätskan rinna av.
- Rosta pinjenötter hela lätt i en teflonpanna. Hacka persilja.
- Koka Sedani Rigati al dente i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och blanda med Pesto Rosso. Lägg i auberginerna och garnera med pinjenötter och hackad persilja.
Kockens kommentar
Pesto rosso (röd pesto), även kallad Pesto alla siciliana innehåller tomat, mandlar och/eller pinjenötter, vitlök och parmesan/ricotta, samt mindre mängd basilika. Den är mer lik en tomatpasta än det vi vanligen uppfattar som pesto. Läs mer > Om pesto. Sedani Rigate är en räfflad klassisk rörpasta med rakskurna kanter. Läs mer > Om rörpasta.Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Sedani Rigati med Pesto Rosso, stekt aubergine och rostade pinjenötter
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani