Sedani Rigati med Pesto Rosso, stekt aubergine och rostade pinjenötter

Sedani Rigati med Pesto Rosso, stekt aubergine och rostade pinjenötter

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Sedani Rigati (Barilla)

350.0 

gram

Pesto Rosso Barilla }

200.0 

gram

Aubergine

100.0 

gram

Pinjenötter

25.0 

gram

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Persilja

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pesto >

 

 

Om rörpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rocca di Montemassi Le Focaie

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 581

GBR (GI) / port: 20

Recept: 2324 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 273 gram)

Ingredienser

Visa:

Sedani Rigati (Barilla) 350.0 gram 54%

Pesto Rosso Barilla } 200.0 gram 28%

Aubergine 100.0 gram 1%

Pinjenötter 25.0 gram 7%

Olivolja till stekning 2.0 msk 10%

Persilja 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om pesto > Äts ej

Om rörpasta > Äts ej

Skapat av: Barilla

Tillagning (25 min )

  1. Tärna aubergine i små bitar. Strö över en nypa salt. Låt dem ligga i ett durkslag i 20 minuter.
  2. Fräs aubergine i olja i en teflonpanna på stark värme. Lägg de stekta auberginerna på hushållspapper för att låta vätskan rinna av.
  3. Rosta pinjenötter hela lätt i en teflonpanna. Hacka persilja.
  4. Koka Sedani Rigati al dente i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och blanda med Pesto Rosso. Lägg i auberginerna och garnera med pinjenötter och hackad persilja.

Kockens kommentar

Pesto rosso (röd pesto), även kallad Pesto alla siciliana innehåller tomat, mandlar och/eller pinjenötter, vitlök och parmesan/ricotta, samt mindre mängd basilika. Den är mer lik en tomatpasta än det vi vanligen uppfattar som pesto. Läs mer > Om pesto. Sedani Rigate är en räfflad klassisk rörpasta med rakskurna kanter. Läs mer > Om rörpasta.

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Sedani Rigati med Pesto Rosso, stekt aubergine och rostade pinjenötter