Fusilli med broccolisås, kyckling och bacon

Fusilli med broccolisås, kyckling och bacon

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fusilli (Barilla)

400.0 

gram

Broccoli

1.0 

styck

Bacon som knapersteks}

50.0 

gram

Kycklinglår grillade

2.0 

styck

Pesto Genovese Barilla }

150.0 

gram

Basilika

2.0 

kvistar

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spiralpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2812 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 375 gram)

Ingredienser

Visa:

Fusilli (Barilla) 400.0 gram 51%

Broccoli 1.0 styck 3%

Bacon som knapersteks} 50.0 gram 4%

Kycklinglår grillade 2.0 styck 14%

Pesto Genovese Barilla } 150.0 gram 27%

Basilika 2.0 kvistar 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > %

Om spiralpasta > Äts ej

Kock: Barilla

Uppdragsgivare: Barilla

Tillagning (25 min )

  1. Koka broccolihuvud, cirka 10 minuter. Koka upp vatten till pasta i en annan kastrull.
  2. Strimla bacon. Stek det knaprigt. Ta upp bitarna och låt dem vila på en bit hushållspapper.
  3. Ta bort köttet från kycklinglår och skär det i mindre bitar.
  4. Ta upp broccolin när den blivit mjuk. Skär bort stjälken och spara några buketter till garnering. Mixa broccoli med pestosås i en matberedare eller med stavmixer, smaka av med salt, peppar och basilika.
  5. Koka Fusilli enligt anvisningarna på paketet. Blanda pastan med den mixade såsen. Toppa med kycklingbitarna, bacon och några broccolibuketter.

Kockens kommentar

 Fusilli (it. fucile = gevär) är spagetti som lindats runt en smal stav så att de ser ut som en korkskruv. Namnet syftande på gevärspipans räfflade inre. Det finns även röd- eller grönfärgade fusilli, liksom av fullkorn (it. integrale). En Fusilli Napoletani är en tjockare variant som är vriden runt sin axel, inte så skruvad. Fusilli Bucati och Fusilli Lunghi Bucati är en snurrad kort eller lång bucantini (ihålig spagetti). Läs mer > Om spiralpasta.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Fusilli med broccolisås, kyckling och bacon