 
              
              Fusilli med broccolisås, kyckling och bacon
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 188
 
    
                Kcal / portion: 703
 
    
                GBR (GI) / port: 19
Recept: 2812 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fusilli (Barilla) 400.0 gram 51%
Broccoli 1.0 styck 3%
Bacon som knapersteks} 50.0 gram 4%
Kycklinglår grillade 2.0 styck 14%
Pesto Genovese Barilla } 150.0 gram 27%
Basilika 2.0 kvistar 0%
Kockskolan:
Om spiralpasta > Äts ej
Tillagning (25 min )
- Koka broccolihuvud, cirka 10 minuter. Koka upp vatten till pasta i en annan kastrull.
- Strimla bacon. Stek det knaprigt. Ta upp bitarna och låt dem vila på en bit hushållspapper.
- Ta bort köttet från kycklinglår och skär det i mindre bitar.
- Ta upp broccolin när den blivit mjuk. Skär bort stjälken och spara några buketter till garnering. Mixa broccoli med pestosås i en matberedare eller med stavmixer, smaka av med salt, peppar och basilika.
- Koka Fusilli enligt anvisningarna på paketet. Blanda pastan med den mixade såsen. Toppa med kycklingbitarna, bacon och några broccolibuketter.
Kockens kommentar
Fusilli (it. fucile = gevär) är spagetti som lindats runt en smal stav så att de ser ut som en korkskruv. Namnet syftande på gevärspipans räfflade inre. Det finns även röd- eller grönfärgade fusilli, liksom av fullkorn (it. integrale). En Fusilli Napoletani är en tjockare variant som är vriden runt sin axel, inte så skruvad. Fusilli Bucati och Fusilli Lunghi Bucati är en snurrad kort eller lång bucantini (ihålig spagetti). Läs mer > Om spiralpasta.Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Fusilli med broccolisås, kyckling och bacon
- 
                
                    Spagetti med köttfärssåsTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssåsTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns visTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan 
- 
                
                    Pasta carbonara på svenskt visTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Pasta med köttfärssåsTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Spaghetti med kycklingfrikasséTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från BologneTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Marsala mafaldine, pasta i marsalasåsTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Pennette Rigate med sparris och ricottaTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              