Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lasagneplattor torkad

10.0 

styck

Champinjoner

450.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

2.0 

msk

Vetemjöl

3.0 

msk

Mjölk

6.0 

dl

Parmesan

50.0 

gram

Tomater

4.0 

styck

Basilika

2.0 

kvistar

Mozzarella

125.0 

gram

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om pastaplattor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 565

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2258 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 619 gram)

Ingredienser

Visa:

Lasagneplattor torkad 10.0 styck 32%

Champinjoner 450.0 gram 5%

Morot 2.0 styck 3%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Olivolja 2.0 msk 10%

Vetemjöl 3.0 msk 4%

Mjölk 6.0 dl 16%

Parmesan 50.0 gram 8%

Tomater 4.0 styck 3%

Basilika 2.0 kvistar 0%

Mozzarella 125.0 gram 14%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om pastaplattor > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv parmesan, mozzarella och morot. Skala och finhacka lök och vitlök. Kvarta svamp. Skiva tomat.
  3. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök i utan att bränna. Tillsätt morot och svamp. Fräs tills svampen har svettat ut, cirka 10 minuter.
  4. Rör ner mjöl. Tillsätt mjölk och koka upp. Tillsätt parmesan. Koka tills stuvningen tjocknar, cirka 5 minuter. Salta och peppra.
  5. Varva lasagneplattor, stuvning, tomater och basilika i en ugnsfast form. Avsluta med tomat. Strö över mozzarella.
  6. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.
  7. Servera med en grönsallad.

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Svamplasagne