Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 413

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3070 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 19%
Kolhydrater: 55%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör rumsvarmt 150.0 gram 36%
Vetemjöl 5.0 dl 34%
Strösocker 2.0 dl 25%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Skal av lime 2.0 styck 0%
Ägg 1.0 styck 2%
Pensling:
Ägg 1.0 styck 2%
Kockskolan:
Om mördeg > Äts ej
Om mördegskakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Deg: Riv skal på lime. Blanda med alla andra ingredienser.
- Forma degen till två rullar. Lägg dem på bakplåtpappersklädd plåt. Platta till rullarna. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut plåten. Skär kakor på snedden innan de har svalnat.
Kockens kommentar
Med rumsvarmt smör blir kakorna lite segare och plattare än med kylskåpskallt smör och kyld deg (läs mer > Om mördeg). Se grundrecept.Alternativ
Fler recept inom Skurna småkakor
Liknande recept som Limekakor
-
Mördeg - pâte sablée
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mördegskakor grundrecept
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bondkakor
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kakor med vit choklad och pekannötter
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery
-
Schackrutor och chokladsnurror
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Brysselkex
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gaffelkakor, randiga mördegskakor
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Finska pinnar eller vaniljpinnar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungherrar, mördegskaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Torplyckor, vardagskaka med god rågsmak
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan