Lägg till ingredienser

Antal kakor: 30

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Vetemjöl

5.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Skal av lime

2.0 

styck

Ägg

1.0 

styck

 

Pensling:

 

Ägg

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om mördeg >

 

 

Om mördegskakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 413

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3070 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 19%

Kolhydrater: 55%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 25 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 150.0 gram 36%

Vetemjöl 5.0 dl 34%

Strösocker 2.0 dl 25%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Skal av lime 2.0 styck 0%

Ägg 1.0 styck 2%

 

Pensling:

Ägg 1.0 styck 2%

 

Kockskolan:

Om mördeg > Äts ej

Om mördegskakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Deg: Riv skal på lime. Blanda med alla andra ingredienser.
  3. Forma degen till två rullar. Lägg dem på bakplåtpappersklädd plåt. Platta till rullarna. Pensla med uppvispat ägg.
  4. Grädda i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut plåten. Skär kakor på snedden innan de har svalnat.

Kockens kommentar

Med rumsvarmt smör blir kakorna lite segare och plattare än med kylskåpskallt smör och kyld deg (läs mer > Om mördeg). Se grundrecept.

Alternativ

Mördegskakor grundrecept

Ingefärskakor

Fler recept inom Skurna småkakor

Liknande recept som Limekakor