Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 413
 
    
                Kcal / portion: 102
 
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 3070 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 19%
Kolhydrater: 55%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör rumsvarmt 150.0 gram 36%
Vetemjöl 5.0 dl 34%
Strösocker 2.0 dl 25%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Skal av lime 2.0 styck 0%
Ägg 1.0 styck 2%
Pensling:
Ägg 1.0 styck 2%
Kockskolan:
Om mördeg > Äts ej
Om mördegskakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Deg: Riv skal på lime. Blanda med alla andra ingredienser.
- Forma degen till två rullar. Lägg dem på bakplåtpappersklädd plåt. Platta till rullarna. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut plåten. Skär kakor på snedden innan de har svalnat.
Kockens kommentar
Med rumsvarmt smör blir kakorna lite segare och plattare än med kylskåpskallt smör och kyld deg (läs mer > Om mördeg). Se grundrecept.Alternativ
Fler recept inom Skurna småkakor
Liknande recept som Limekakor
- 
                
                    Mördeg - pâte sabléeTid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mördegskakor grundreceptTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    BondkakorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kakor med vit choklad och pekannötterTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery 
- 
                
                    Schackrutor och chokladsnurrorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    BrysselkexTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gaffelkakor, randiga mördegskakorTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Finska pinnar eller vaniljpinnarTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ungherrar, mördegskakaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Torplyckor, vardagskaka med god rågsmakTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    