Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Falukorv

800.0 

gram

Creme fraiche

1.0 

dl

Senap skånsk

4.0 

msk

Dijonsenap ¤

2.0 

msk

Tomater

4.0 

styck

Basilika

1.0 

kruka

Olivolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Potatismos:

 

Potatis

0.6 

kilo

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Mjölk

2.0 

dl

Pepparrot nyriven

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 927

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3707 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 13%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 556 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 800.0 gram 56%

Creme fraiche 1.0 dl 9%

Senap skånsk 4.0 msk 3%

Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%

Tomater 4.0 styck 2%

Basilika 1.0 kruka 0%

Olivolja 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Potatismos:

Potatis 0.6 kilo 11%

Smör normalsaltat 3.0 msk 8%

Mjölk 2.0 dl 3%

Pepparrot nyriven 1.0 dl 2%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis tills den blir mjuk.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Blanda crème fraiche med skånsk- och dijonsenap. Dra av skinnet på korven och skär snitt i den. Fördela lite senapssås mellan skivorna. Spara resten av såsen till servering. Lägg korven på ett ugnsfast fat. Ställ in i ugnen 20 minuter.
  4. Tärna tomat. Grovhacka basilika. Blanda tomat, basilika, olivolja, salt och peppar.
  5. Riv pepparrot. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, pepparrot, salt och peppar och rör om.
  6. Servera korv med sås, tomater och potatismos.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Ugnstekt korv

Liknande recept som Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad