Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 1132

GBR (GI) / port: 29
Recept: 4528 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 13%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pasta torr 500.0 gram 40%
Pesto Genovese 200.0 gram 24%
Valnötskärnor 150.0 gram 22%
Balsamvinäger röd } 1.0 dl 3%
Oliver svarta kalamata 200.0 gram 6%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Grovhacka Kalamataoliver.
- Hetta upp en stekpanna och lägg i valnötter och balsamico. Låt balsamicon torka in i valnötterna under omrörning.
- Blanda pastan med pesto. Servera pastan med valnötter och kalamataoliver.
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Pestopasta med balsamicovalnötter
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani