Färsk fettuccine med krispiga champinjoner

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färsk fettuccine med krispiga champinjoner

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fettucine färsk

500.0 

gram

Champinjoner

400.0 

gram

King solo vitlök

1.0 

styck

Ströbröd

1.0 

dl

Basilika

1.0 

kruka

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

1.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Q-rious Semillon

Torrt friskt vitt vin
Pris: 51 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 495

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1980 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 8%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 383 gram)

Ingredienser

Visa:

Fettucine färsk 500.0 gram 33%

Champinjoner 400.0 gram 5%

King solo vitlök 1.0 styck 1%

Ströbröd 1.0 dl 11%

Basilika 1.0 kruka 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Olivolja 1.0 dl 38%

Smör till stekning 2.0 msk 10%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka pasta efter anvisningar på paketet.
  2. Dela champinjoner i 4 delar och lägg i en bunke. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka basilika.
  3. Lägg i en bunke svamp, olivolja, ströbröd, vitlök, salt och peppar. Krama in allt så det fastnar på svampen.
  4. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i svampen och stek på hög värme. Svampen ska bli krispig.
  5. Blanda pastan, svamp, basilika och saften av citron.

Kockens kommentar

Läs mer om bandspagetti > Klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Färsk fettuccine med krispiga champinjoner