Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 372

Kcal / portion: 264

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3170 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 29%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Äggula 6.0 styck 10%
Florsocker 1.0 dl 8%
Vispgrädde 5.0 dl 57%
Glassmaskin > Äts ej
Fyllning:
Kakfyllning (suckat) 50.0 gram 4%
Cocktailbär rött 50.0 gram 4%
Sötmandel hackad 1.0 dl 10%
Apelsinlikör 0.8 dl 8%
Kockskolan:
Så vispas grädde > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Tillaga i glassmaskin > Äts ej
Så tilllagas glass > Äts ej
Om glass > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim + 4 tim )
- Fyllning: Hacka mandel. Lägg cocktailbär, kakfyllning och mandel i likör i 1 timme.
- Kräm: Vispa grädde till hårt skum. Vispa äggulor och socker pösigt och vitt. Vänd ner grädden i äggsmeten.
- I glassmaskin: Starta maskin och låt den bli kall. Häll smeten i glassbehållaren och låt arbeta till seg kräm. Tillsätt lagen med frukt och mandel mot slutet av beredningen.
- Servera: Glassen kan serveras direkt men smälter fort på tallriken. För fastare glass ställs glassbunken i frysen ½-1 timme.
- Förvaring: Häll smeten i en för-fryst tillslutbar låda. Ställ in i frysen. Fettrik glass som denna måste tinas innan servering och serveras på gränsen till rinnig (läs mer > Så tillagas glass).
Utan glassmaskin:
- Blanda likörfyllningen med äggkrämen innan grädden vänds ner.
- Klä en brödform eller skål med plastfilm och häll i smeten. Ställ in i frysen minst 3 timmar och rör om ofta i smeten under infrysningens första timmar tills seg.
- Servera: Häll smeten i en för-fryst tillslutbar låda. Ställ in i frysen. Fettrik glass som denna tinas innan servering och serveras på gränsen till rinnig (läs mer > Så tillagas glass).
Kockens kommentar
För alkoholfri variant kan apelsinlikören bytas ut mot koncentrerad apelsinjuice. Även finhackad mörk choklad och russin är vanligt och passande gott som fyllning i glassen.
Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.
Alternativ
Kallfryst vaniljglass i glassmaskin
Fler recept inom Hemlagad glass ¤
Liknande recept som Cassataglass, kallfryst italiensk klassiker
-
Hemlagad sjuden vaniljglass i glassmaskin
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad kallfryst vaniljglass i glassmaskin
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Maskintillverkarens kallfrysta vaniljglass
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad vaniljglass utan glassmaskin
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden chokladglass
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden vit chokladglass
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad sjuden glass med brynt smör
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad kallfryst vit chokladglass med bär
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Hemlagad kallfryst glass på crème fraiche
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Skånemejerier
-
Kulfi, kallfryst indisk glass
Tid: 45 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan