Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 243

GBR (GI) / port: 0
Recept: 972 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 21%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Oliver svarta avrunna 400.0 gram 58%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Basilika 0.5 kruka 0%
Pinjenötter 25.0 gram 17%
Olivolja 2.0 msk 23%
Flingsalt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Rosta pinjenötter till gyllenbrun färg i torr stekpanna på medelhög värme.
- Slå av vätska från oliverna. Grovhacka basilika.
- Blanda oliver, lite olja, saft av citron och basilika i en skål. Strö över pinjenötter och flingsalt.
Fler recept inom Grönsakssallader ¤
Liknande recept som Marinerade oliver med pinjenötter (tillbehör)
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomatsallad med rödlök, persilja och balsamvinäger
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötsur rödlök till maten
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Maskrossallad med bacon eller Crottin
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Ljummen spenatsallad med russin och mandel
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oi Muchim - kryddig koreansk gurksallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bönsallad med tomatvinägrett till mat
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Puntarelle alla romana, klassisk italiensk cikoriasallat
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan