Fisk- och räksoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fisk- och räksoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Piggvarfilé

300.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Räkor med skal

250.0 

gram

Grädde

1.0 

liter

Mjölk

0.5 

dl

Svampfond konc. }

1.0 

dl

Salt

 

 

Kryddgrönt

 

 

 

Ger 2 tallrikar/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 1015

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4061 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 25%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 389 gram)

Ingredienser

Visa:

Piggvarfilé 300.0 gram 6%

el. annan vitfisk 0%

Räkor med skal 250.0 gram 3%

Grädde 1.0 liter 89%

Mjölk 0.5 dl 1%

Svampfond konc. } 1.0 dl 1%

Salt 0%

Kryddgrönt 0%

 

Ger 2 tallrikar/portion 

Tillagning (14 min )

  1. Skär fisken i tunna skivor. Rensa räkorna.
  2. Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull på medelvärme. Smaka av med salt.
  3. Stapla den råa fisken i mitten av tallriken. Häll den heta gräddsåsen över fisken. Tillsätt räkor och garnera med något kryddgrönt. Servera.

Kockens kommentar

Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa. Passar utmärkt som förrättssoppa. Halvera därvid mängderna. 

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Fisk- och räksoppa