Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3222 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kassler 500.0 gram 16%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Paprika grön 1.0 styck 1%
Äpple utan skal 2.0 styck 4%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Currypasta röd } 1.0 msk 1%
Creme fraiche 2.0 dl 20%
Grädde 2.0 dl 22%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%
Ris 3.0 dl 27%
Matolja till stekning 2.0 msk 7%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Tärna kassler fint. Kärna ur och tärna paprika och äpple fint.
- Bryn kassler, paprika och äpplen i omgångar på hög värme i en stekpanna. Häll över en kastrull.
- Tillsätt curry och tomatpuré. Pressa i vitlök. Tillsätt crème fraiche och grädde. Låt grytan koka på svag värme några minuter.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Het kasslergryta med äpple
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan