Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 345

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1890 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 20%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pizzamix } 4.0 dl 50%
Oliver svarta kalamata 15.0 styck 5%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 3.0 styck 2%
Fetaost 150.0 gram 24%
Olivolja 2.0 msk 12%
Ägg till pensling 1.0 styck 4%
Sesamfrön 1.0 tsk 1%
Kockskolan:
Om piroger > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Deg: Tillaga enligt anvisningarna på paketet. Alternativt bered egen pirogdeg (se alternativ nedan).
- Sätt ugnen på 200°C.
- Fyllning: Kärna ur och grovhacka oliver. Strimla tomat. Smula fetaost. Blanda med olivolja i en skål. Vispa samman ägg med lite vatten och en nypa salt.
- Pirog: Dela degen i jämnstora bitar. Kavla ut till små rundlar. Lägg cirka 1 msk fyllning i mitten. Vik ihop sidorna som en mini calzone. Pensla med äggvisp. Strö över sesamfrön. Lägg pirogerna på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen 12-15 minuter.
Kockens kommentar
Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak. Läs mer > Så lagas piroger.Alternativdeg
Fler recept inom Piroger
Liknande recept som Grekiska fetapiroger
-
Piroger med jäsdeg - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piroger med pajdeg - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Cornish pasty - piroger från Cornwall
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rågpiroger - grundrecept
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karelska piroger, finska rågpiroger
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatispiroger - grundrecept
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pierogi, kokta polska piroger
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fraspirog med filodeg - grundrecept
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fraspirog med smördeg - grundrecept
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piroger med spenat och feta
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan