Sallad med feta och sparris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sallad med feta och sparris

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Mâchesallad

70.0 

gram

Mangoldskott

70.0 

gram

Babyspenat

70.0 

gram

Tomater

3.0 

styck

Avokado

2.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Grön sparris färsk

1.0 

knippe

Skinka rökt skivad

120.0 

gram

Fetaost

300.0 

gram

Olivolja till stekning

1.0 

msk

 

Dressing:

 

Gräddfil

3.0 

dl

Lime färskpressad

1.0 

styck

Timjan

1.0 

kruka

Salt och peppar

 

 

 

Bröd:

 

Ljust matbröd

4.0 

skivor

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Vitlök torkad

0.5 

klyfta

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 751

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3006 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 498 gram)

Ingredienser

Visa:

Mâchesallad 70.0 gram 0%

Mangoldskott 70.0 gram 0%

Babyspenat 70.0 gram 0%

Tomater 3.0 styck 2%

Avokado 2.0 styck 14%

Rödlök 1.0 styck 2%

Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%

Skinka rökt skivad 120.0 gram 6%

Fetaost 300.0 gram 30%

Olivolja till stekning 1.0 msk 4%

 

Dressing:

Gräddfil 3.0 dl 14%

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

Timjan 1.0 kruka 1%

Salt och peppar 0%

 

Bröd:

Ljust matbröd 4.0 skivor 18%

Olivolja till stekning 2.0 msk 8%

Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%

Tillagning (20 min )

  1. Hacka timjan. Blanda timjan och gräddfil. Pressa i lime. Salta och peppra.
  2. Bryt bort den undre hårda delen på sparris. Skär i 2 cm stavar. Stek i olivolja på medelvärme cirka 5 minuter. Låt svalna.
  3. Skär tomat i stavar. Kärna ur, skala och tärna avokado. Skala och strimla rödlök. Strimla skinka. Tärna feta.
  4. Blanda alla ingredienser till salladen.
  5. Stek brödskivor i olivolja på hög värme tills de är gyllenbruna. Gnid snittytan på vitlöksklyfta över brödet.

Fler recept inom Lätta salladsrätter

Liknande recept som Sallad med feta och sparris