Blåbärstårta med marängtäcke

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blåbärstårta med marängtäcke

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Tårtbotten:

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Vatten

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Blåbär färska

600.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

 

Marängsmet:

 

Äggvita

6.0 

styck

Strösocker

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om tårtor >

 

 

Så vispas ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3382 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 120 gram)

Ingredienser

Visa:
Tårtbotten:

Vetemjöl 3.0 dl 19%

Strösocker 2.0 msk 3%

Smör rumsvarmt 150.0 gram 32%

Vatten 2.0 msk 0%

 

Fyllning:

Blåbär färska 600.0 gram 9%

Strösocker 1.0 dl 11%

 

Marängsmet:

Äggvita 6.0 styck 3%

Strösocker 2.0 dl 23%

 

Kockskolan:

Om tårtor > Äts ej

Så vispas ägg > Äts ej

Tillagning (2 tim 20 min )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Tårtbotten: Vispa äggvitor och socker hårt tills bunken går att vända upp och ner. Klä en springform med bakplåtspapper. Vänd i äggvitorna. Grädda i ugn 1½-2 timmar. Ta ut och låt svalna.
  3. Blanda alla ingredienser till botten. Låt vila i kyl 1 timme.
  4. Höj ugnen till 175°C.
  5. Ta fram en lika stor springform som den till marängen. Klä formen med bakplåtspapper. Tryck ut degen till botten i formen.
  6. Grädda i ugn 10 minuter. Låt svalna.
  7. Låt blåbär rinna av om de har varit frusna. Blanda blåbären med socker. Fördela blåbären på botten. Täck med marängen.

Fler recept inom Mousse-, frukt-, nöttårtor

Liknande recept som Blåbärstårta med marängtäcke