Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Laxfilé färsk

1.2 

kilo

Vitpeppar hel

20.0 

korn

Dill

0.5 

knippe

Salt

0.5 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Gin

4.0 

cl

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

Listeriabakterier >

 

 

Parasiter i fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Brown Ale

Mörk strong ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2459 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 11%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 228 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 1.2 kilo 88%

Vitpeppar hel 20.0 korn 0%

Dill 0.5 knippe 0%

Salt 0.5 dl 0%

Strösocker 0.5 dl 8%

Gin 4.0 cl 3%

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > 0%

Listeriabakterier > Äts ej

Parasiter i fisk > Äts ej

Tillagning (15 min + 12 tim )

  1. Blanda socker och salt. Finhacka dill. Stöt vitpeppar. Blanda alltihop.
  2. Strö blandningen över laxen. Låt stå kallt i 12 timmar eller över natten.
  3. Lägg laxen i plastpåse. Slå på gin. Låt stå kallt 30 minuter. Skiva upp.

Kockens kommentar

Hälsa: Fisk, och speciellt vissa arter, kan innehålla parasiter (läs mer > rå fisk). Om fisken fryses i två dygn vid högst -18°C dödas parasiterna (läs mer > Parasiter i fisk). Gravad fisk kan också infekteras av listeriabakterier som ger magsjuka, vid ringa saltning-sockring i kombination med lång och ovarsam förvaring. Läs mer > Listeriabakterier.

Fler recept inom Gravad, rimmad fisk

Liknande recept som Gingravad lax