Annes böcklingmousse (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Annes böcklingmousse (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Böckling varmrökt

5.0 

styck

Rödlök

0.5 

styck

Dill finhackad

1.0 

dl

Gräslök finhackad

1.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Gelatinblad

1.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Gräslök till garnering

1.0 

knippe

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fiskpaté >

 

 

Om paté >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1047 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 13%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 75 gram)

Ingredienser

Visa:

Böckling varmrökt 5.0 styck 51%

Rödlök 0.5 styck 3%

Dill finhackad 1.0 dl 1%

Gräslök finhackad 1.0 dl 1%

Grädde 1.0 dl 34%

Ägg 1.0 styck 6%

Gelatinblad 1.0 styck 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%

Gräslök till garnering 1.0 knippe 1%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om fiskpaté > Äts ej

Om paté > Äts ej

Tillagning (30 min + 5 tim )

  1. Rensa böckling fri från skinn och ben. Skala och grovhacka rödlök. Blötlägg gelatinblad. Riv skal på citron.
  2. Lägg i mixer böckling, rödlök, dill, gräslök, grädde, ägg och citronskal. Mixa.
  3. Krama ut vatten ur gelatinblad. Hetta upp bladet snanbbt så att det smälter. Blanda med böcklingmoussen.
  4. Häll i portionsformar. Garnera med gräslök. Låt stå i kyl 3-5 timmar.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Annes böcklingmousse (förrätt)