Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1047 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Böckling varmrökt 5.0 styck 51%
Rödlök 0.5 styck 3%
Dill finhackad 1.0 dl 1%
Gräslök finhackad 1.0 dl 1%
Grädde 1.0 dl 34%
Ägg 1.0 styck 6%
Gelatinblad 1.0 styck 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Gräslök till garnering 1.0 knippe 1%
Kockskolan:
Om fiskpaté > Äts ej
Om paté > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 5 tim )
- Rensa böckling fri från skinn och ben. Skala och grovhacka rödlök. Blötlägg gelatinblad. Riv skal på citron.
- Lägg i mixer böckling, rödlök, dill, gräslök, grädde, ägg och citronskal. Mixa.
- Krama ut vatten ur gelatinblad. Hetta upp bladet snanbbt så att det smälter. Blanda med böcklingmoussen.
- Häll i portionsformar. Garnera med gräslök. Låt stå i kyl 3-5 timmar.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Annes böcklingmousse (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan