Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 651

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2604 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 14%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Matbröd 4.0 skivor 12%
Stark matkorv (t.ex. chorizo) 4.0 styck 70%
Sallatsblad 0%
Chutney:
Surkål konserverad 200.0 gram 1%
Gul lök 0.5 styck 1%
Äpple rött 2.0 styck 4%
Honung 0.5 dl 9%
Torrt vitt vin 1.0 dl 3%
Kummin mald 1.0 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om surkål > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala lök. Kärna ur äpple. Grovhacka lök och äpple.
- Blanda äpple, lök, surkål, honung och vitt vin i en kastrull. Sjud långsamt på låg temperatur i 20 minuter. Smaka av med salt och kummin.
- Rosta bröd. Servera chutneyn på brödet med några sallatsblad och stark korv.
Kockens kommentar
Surkål är nyttigt och skonsamt för magen. Kan enkelt tillagas. Läs mer > Om surkål.Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Smörgås med äppel- och surkålschutney
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan