Smörgås med äppel- och surkålschutney

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smörgås med äppel- och surkålschutney

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Matbröd

4.0 

skivor

Stark matkorv (t.ex. chorizo)

4.0 

styck

Sallatsblad

 

 

 

Chutney:

 

Surkål konserverad

200.0 

gram

Gul lök

0.5 

styck

Äpple rött

2.0 

styck

Honung

0.5 

dl

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Kummin mald

1.0 

tsk

Salt

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om surkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 651

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2604 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 287 gram)

Ingredienser

Visa:

Matbröd 4.0 skivor 12%

Stark matkorv (t.ex. chorizo) 4.0 styck 70%

Sallatsblad 0%

 

Chutney:

Surkål konserverad 200.0 gram 1%

Gul lök 0.5 styck 1%

Äpple rött 2.0 styck 4%

Honung 0.5 dl 9%

Torrt vitt vin 1.0 dl 3%

Kummin mald 1.0 tsk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om surkål > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala lök. Kärna ur äpple. Grovhacka lök och äpple.
  2. Blanda äpple, lök, surkål, honung och vitt vin i en kastrull. Sjud långsamt på låg temperatur i 20 minuter. Smaka av med salt och kummin.
  3. Rosta bröd. Servera chutneyn på brödet med några sallatsblad och stark korv.

Kockens kommentar

Surkål är nyttigt och skonsamt för magen. Kan enkelt tillagas. Läs mer > Om surkål.  

Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar

Liknande recept som Smörgås med äppel- och surkålschutney