Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 1147

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 18%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 1%
Ingefära 5.0 cm 1%
Nötfärs 800.0 gram 32%
Russin 2.0 dl 7%
Mango chutney } 2.0 dl 11%
Gurkmeja mald 2.0 msk 1%
Ägg 4.0 styck 5%
Grädde 4.0 dl 31%
Matolja till stekning 2.0 msk 5%
Matfett till stekning 2.0 msk 4%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och skiva lök. Skala och finhacka ingefära.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i lök, ingefära och färs. Stek tills färsen är genomstekt.
- Lägg i russin, mango chutney och gurkmeja. Salta och peppra. Häll i ugnsfast form.
- Vispa ihop ägg och grädde. Häll över färsen. Grädda i ugn cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Bobotie är en klassisk sydafrikansk färsrätt, sannolikt med influens från Indonesien. Förr vanligen tillagad av lamm- och fläskkött, numera oftare med nöt- och lammkött. Ursprungligen kryddad med russin, ingefära, mejram och citron. Curry är också en vanlig smaksättare.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Bobotie - sydafrikansk köttfärsklassiker
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan