Bobotie - sydafrikansk köttfärsklassiker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bobotie - sydafrikansk köttfärsklassiker

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Gul lök

1.0 

styck

Ingefära

5.0 

cm

Nötfärs

800.0 

gram

Russin

2.0 

dl

Mango chutney }

2.0 

dl

Gurkmeja mald

2.0 

msk

Ägg

4.0 

styck

Grädde

4.0 

dl

Matolja till stekning

2.0 

msk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Brown Ale

Mörk strong ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 1147

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4588 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 18%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 417 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 1.0 styck 1%

Ingefära 5.0 cm 1%

Nötfärs 800.0 gram 32%

Russin 2.0 dl 7%

Mango chutney } 2.0 dl 11%

Gurkmeja mald 2.0 msk 1%

Ägg 4.0 styck 5%

Grädde 4.0 dl 31%

Matolja till stekning 2.0 msk 5%

Matfett till stekning 2.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skiva lök. Skala och finhacka ingefära.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i lök, ingefära och färs. Stek tills färsen är genomstekt.
  4. Lägg i russin, mango chutney och gurkmeja. Salta och peppra. Häll i ugnsfast form.
  5. Vispa ihop ägg och grädde. Häll över färsen. Grädda i ugn cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Bobotie är en klassisk sydafrikansk färsrätt, sannolikt med influens från Indonesien. Förr vanligen tillagad av lamm- och fläskkött, numera oftare med nöt- och lammkött. Ursprungligen kryddad med russin, ingefära, mejram och citron. Curry är också en vanlig smaksättare.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Bobotie - sydafrikansk köttfärsklassiker