Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3206 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 10%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvytterfilé 2.0 kilo 76%
el. ryggbiff 0%
Olivolja 1.0 dl 23%
Timjan 2.0 msk 0%
Rosmarin 2.0 msk 0%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Gnid in köttet med olivolja. Krydda med timjan, rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna. Bryn köttet hastigt på båda sidor.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer. Stek i ugnen till 65°C, cirka 45 minuter beroende på köttets tjocklek.
- Skiva köttet tunt. Garnera med något grönt.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Kalvbiff med timjan och rosmarin
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan