Kalvbiff med timjan och rosmarin

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kalvbiff med timjan och rosmarin

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Kalvytterfilé

2.0 

kilo

el. ryggbiff

 

 

Olivolja

1.0 

dl

Timjan

2.0 

msk

Rosmarin

2.0 

msk

Flingsalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Staropramen Granat

Ljus besk lager
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3206 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 10%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 180 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvytterfilé 2.0 kilo 76%

el. ryggbiff 0%

Olivolja 1.0 dl 23%

Timjan 2.0 msk 0%

Rosmarin 2.0 msk 0%

Flingsalt 0%

Svartpeppar 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 120°C.

  2. Gnid in köttet med olivolja. Krydda med timjan, rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna. Bryn köttet hastigt på båda sidor.

  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer. Stek i ugnen till 65°C, cirka 45 minuter beroende på köttets tjocklek.

  4. Skiva köttet tunt. Garnera med något grönt.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Kalvbiff med timjan och rosmarin