Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 344

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3435 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 24%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Creme fraiche 1.0 liter 94%
Rödlök 2.0 styck 4%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Dill 1.0 kruka 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Kockskolan:
Om vita såser > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala och finhacka rödlök. Finhacka dill. Riv skalet på citron.
- Blanda crčme fraiche, rödlök, dill, skal och juice av citron. Pressa i vitlök.
Kockens kommentar
Passar till sallader och stekt fisk. Utmärkt på buffébordet.Fler recept inom Salladssås, dressing, pesto
Liknande recept som Enkel fräsch crčme med rödlök
-
Sauce vinaigrette, vinägrett grundrecept
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Caesardressing original
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Vinaigrette ā la crčme, dressing med grädde eller gräddfil
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Rödvinsdressing
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Salladsdressing, salladsmarinad
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Min bästa salladsdressing (Anna Bergenström)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna Bergenström
-
Pesto alla Genovese, klassisk pesto
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pesto på avokadoolja och spenat
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Sötsur balsamicosås
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan