Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 877

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3507 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 15%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskkarré skiva 2 cm 600.0 gram 26%
Smör normalsaltat 2.0 msk 5%
Söt/sweet chilisås 2.0 msk 2%
Sesamfrön 2.0 msk 3%
Rotfrukter:
Potatis 3.0 styck 6%
Jordärtskocka 2.0 styck 1%
Rotselleri 200.0 gram 1%
Kålrot 200.0 gram 2%
Morot 2.0 styck 2%
Rotpersilja 2.0 styck 3%
Matolja (rapsolja) 1.0 dl 23%
Honung 2.0 msk 4%
Sås:
Creme fraiche 2.0 dl 18%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 230°C.
- Skär potatis i klyftor. Ansa och tärna resten av rotfrukterna. Lägg rotfrukterna i en långpanna. Ringla över olja. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
- Smält smör. Blanda smör med sweet chilisås och sesamfrö. Blanda med köttet och låt marinera några minuter.
- Stek köttet i grillpanna cirka 5 minuter. Vänd efter halva tiden.
- Häll upp crème fraiche i en skål. Pressa över citron. Salta, peppra och blanda.
Kockens kommentar
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Sesampanerad fläskschnitzel
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan