
Honungs- och pepparglaserad fransyska med rostade rotfrukter och morotsdipp
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 715

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fransyska nöt 600.0 gram 22%
Svartpeppar 1.5 msk 1%
Anis hel 1.0 msk 0%
Timjan 1.0 msk 0%
Honung 0.5 dl 8%
Sojasås 1.0 dl 2%
Rapsolja neutral 1.0 dl 28%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Sesamfrön 1.0 msk 2%
Syltlök 1.0 dl 2%
Rotfrukter:
Morot 3.0 styck 4%
Palsternacka 3.0 styck 8%
Potatis 6.0 st små 7%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Gul lök 2.0 st små 2%
Timjan torkad 2.0 msk 1%
Timjan färsk 0%
Flingsalt 0%
Röra:
Morot 4.0 styck 5%
Yoghurt grekisk 1.0 dl 4%
Citronskal 1.0 styck 0%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (2 tim )
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda honung, soja, ingefära och olja. Krossa och blanda svartpeppar, anisfrö och timjan.
Pensla köttet med 1/3 av marinaden. Strö på kryddblandningen i ett jämt lager.
Sätt i en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet. Stek köttet i cirka 1 ½ timme, till innertemperatur 56°C.
Pensla köttet med marinaden minst 2 gånger under stektiden. Låt svalna.
Skiva köttet tunt och lägg på ugnsplåt. Pensla eller häll på mer marinad. Täck köttet med folie.
Röra: Koka morot mjuk. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 200°C.
Dela rotfrukter och lök i grova bitar. Lägg alla ingredienser utom färsk timjan på en oljad ugnsplåt och rosta i cirka 15 minuter.
Strö på flingsalt och färsk timjan på rotfrukterna vid servering.
Värm köttet i ugnen strax innan servering. Strö på sesamfrön och hackad syltlök vid serveringen.
Kockens kommentar
Kocken rekomenderar naturbeteskött.
Fler recept inom Kocklandslaget ta bort
Liknande recept som Honungs- och pepparglaserad fransyska med rostade rotfrukter och morotsdipp
-
Chorizo med grillade rotfrukter och yoghurtdressing
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Svampsoppa med tomatbruschetta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Svensk Raps
-
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grov baguette med grillad kyckling och mojo rojo
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Ceviche på pilgrimsmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Svensk Raps