Honungs- och pepparglaserad fransyska med rostade rotfrukter och morotsdipp

Honungs- och pepparglaserad fransyska med rostade rotfrukter och morotsdipp

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fransyska nöt

600.0 

gram

Svartpeppar

1.5 

msk

Anis hel

1.0 

msk

Timjan

1.0 

msk

Honung

0.5 

dl

Sojasås

1.0 

dl

Rapsolja neutral

1.0 

dl

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Sesamfrön

1.0 

msk

Syltlök

1.0 

dl

 

Rotfrukter:

 

Morot

3.0 

styck

Palsternacka

3.0 

styck

Potatis

6.0 

st små

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Gul lök

2.0 

st små

Timjan torkad

2.0 

msk

Timjan färsk

 

 

Flingsalt

 

 

Rapsolja kallpressad

 

 

 

Röra:

 

Morot

4.0 

styck

Yoghurt grekisk

1.0 

dl

Citronskal

1.0 

styck

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Ravenswood Vintner´s Blend Zinfandel

Smarkrikt rött vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 715

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2862 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 569 gram)

Ingredienser

Visa:

Fransyska nöt 600.0 gram 22%

Svartpeppar 1.5 msk 1%

Anis hel 1.0 msk 0%

Timjan 1.0 msk 0%

Honung 0.5 dl 8%

Sojasås 1.0 dl 2%

Rapsolja neutral 1.0 dl 28%

Ingefära färskriven 1.0 msk 0%

Sesamfrön 1.0 msk 2%

Syltlök 1.0 dl 2%

 

Rotfrukter:

Morot 3.0 styck 4%

Palsternacka 3.0 styck 8%

Potatis 6.0 st små 7%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Gul lök 2.0 st små 2%

Timjan torkad 2.0 msk 1%

Timjan färsk 0%

Flingsalt 0%

Rapsolja kallpressad 0%

 

Röra:

Morot 4.0 styck 5%

Yoghurt grekisk 1.0 dl 4%

Citronskal 1.0 styck 0%

Ingefära färskriven 1.0 msk 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (2 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.

  2. Blanda honung, soja, ingefära och olja. Krossa och blanda svartpeppar, anisfrö och timjan.

  3. Pensla köttet med 1/3 av marinaden. Strö på kryddblandningen i ett jämt lager.

  4. Sätt i en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet. Stek köttet i cirka 1 ½ timme, till innertemperatur 56°C.

  5. Pensla köttet med marinaden minst 2 gånger under stektiden. Låt svalna.

  6. Skiva köttet tunt och lägg på ugnsplåt. Pensla eller häll på mer marinad. Täck köttet med folie.

  7. Röra: Koka morot mjuk. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

  8. Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 200°C.

  9. Dela rotfrukter och lök i grova bitar. Lägg alla ingredienser utom färsk timjan på en oljad ugnsplåt och rosta i cirka 15 minuter.

  10. Strö på flingsalt och färsk timjan på rotfrukterna vid servering.


  11. Värm köttet i ugnen strax innan servering. Strö på sesamfrön och hackad syltlök vid serveringen.

Kockens kommentar

Kocken rekomenderar naturbeteskött.

Fler recept inom Kocklandslaget ta bort

Liknande recept som Honungs- och pepparglaserad fransyska med rostade rotfrukter och morotsdipp