Djävulsgryta

Djävulsgryta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grytbitar nötkött

600.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Hönsbuljongtärning

2.0 

styck

Vatten

1.0 

liter

Krossade tomater

800.0 

gram

Potatis

0.5 

kilo

Rapsolja nötig

1.0 

dl

Chilipulver

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kräm:

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Crème fraiche lätt

3.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Allesverloren Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 694

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2775 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 782 gram)

Ingredienser

Visa:

Grytbitar nötkött 600.0 gram 31%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Hönsbuljongtärning 2.0 styck 2%

Vatten 1.0 liter 0%

Krossade tomater 800.0 gram 6%

Potatis 0.5 kilo 12%

Rapsolja nötig 1.0 dl 27%

Chilipulver 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kräm:

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Crème fraiche lätt 3.0 dl 18%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skala och skär lök och potatis i bitar. Riv vitlök.

  2. Blanda kött med lite chilipulver och salt. Bryn köttet, löken och vitlöken i olja. Tillsätt buljongtärning, vatten och krossade tomater. Låt köttet sjuda tills det börjar bli mört, cirka 40 minuter.

  3. Lägg i potatisen och koka tills allt är klart, cirka 20 minuter. 

  4. Blanda i kikärter. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt, peppar och chilipulver enligt egen smak.

  5. Kräm: Pressa citron. Riv vitlök. Blanda citronjuice, vitlök och crème fraiche.

Fler recept inom Kocklandslaget ta bort

Liknande recept som Djävulsgryta