Annes edamamedumplings

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Annes edamamedumplings

Lägg till ingredienser

Antal knyten: 40

Wonton wrappers

200.0 

gram

eller

 

 

Filodeg färdig

 

 

Edamame sojabönor rå

500.0 

gram

Vårlök

200.0 

gram

Koriander färsk

30.0 

gram

Salt

 

 

 

Sås:

 

Ingefära

3.0 

cm

Jinta (liten röd chili)

2.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Asiatisk fisksås }

1.0 

dl

Sojasås japansk

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Ångkokare >

 

 

Om asiatisk dumplings >

 

 

Om dumplings >

 

 

Om vårrulledeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 37

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1496 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 28 gram)

Ingredienser

Visa:

Wonton wrappers 200.0 gram 39%

eller %

Filodeg färdig 0%

Edamame sojabönor rå 500.0 gram 49%

Vårlök 200.0 gram 4%

Koriander färsk 30.0 gram 0%

Salt 0%

 

Sås:

Ingefära 3.0 cm 2%

Jinta (liten röd chili) 2.0 styck 0%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Asiatisk fisksås } 1.0 dl 3%

Sojasås japansk 0.5 dl 2%

 

Kockskolan:

Ångkokare > Äts ej

Om asiatisk dumplings > Äts ej

Om dumplings > Äts ej

Om vårrulledeg > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Spritsa edamamebönor om baljan är kvar, dvs tryck ut dem ur skalet. Finhacka vårlök och koriander.
  2. Blanda bönor, vårlök, koriander och salt.
  3. Ta ut degpastan ur kylskåpet och skär den i rundlar eller fyrkanter cirka 10 centimeter breda.
  4. Lägg en tesked blandning på varje degplatta. Pensla kanterna med vatten och vik ihop till ett knyte.
  5. Sås: Skala och finriv ingefära och finstrimla chili i en bunke. Pressa över limejuice. Blanda med fisk- och sojasås. Låt stå cirka 10 minuter innan servering.
  6. Ångkoka dumplings, eller lättkoka i vatten, cirka 7 minuter. Servera med sås. Ris passar till.

Kockens kommentar

Wonton wrappers är vårrulledeg med ägg vilket ger lite tjockare deg (läs mer > Om vårrullar). Finns att köpa i asiatiska butiker, men filodeg går lika bra att använda. Dumplings är mat i degpaket, till exempel asiatiska dumplings (läs mer > Om dumplings). Edamameböner säljs vanligen frysta i balja (skal) eller skalade. Läs mer > klicka på ingrediensen. För fylligare måltid servera dumpling med kokt ris.

Passar till

Kokt ris

Fler recept inom Vårrullar, dumplings

Liknande recept som Annes edamamedumplings