Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Annes edamamedumplings
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 135
Kcal / portion: 37
GBR (GI) / port: 1
Recept: 1496 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Wonton wrappers 200.0 gram 39%
eller %
Edamame sojabönor rå 500.0 gram 49%
Vårlök 200.0 gram 4%
Koriander färsk 30.0 gram 0%
Salt 0%
Sås:
Ingefära 3.0 cm 2%
Jinta (liten röd chili) 2.0 styck 0%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Asiatisk fisksås } 1.0 dl 3%
Sojasås japansk 0.5 dl 2%
Kockskolan:
Ångkokare > Äts ej
Om asiatisk dumplings > Äts ej
Om dumplings > Äts ej
Om vårrulledeg > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Spritsa edamamebönor om baljan är kvar, dvs tryck ut dem ur skalet. Finhacka vårlök och koriander.
- Blanda bönor, vårlök, koriander och salt.
- Ta ut degpastan ur kylskåpet och skär den i rundlar eller fyrkanter cirka 10 centimeter breda.
- Lägg en tesked blandning på varje degplatta. Pensla kanterna med vatten och vik ihop till ett knyte.
- Sås: Skala och finriv ingefära och finstrimla chili i en bunke. Pressa över limejuice. Blanda med fisk- och sojasås. Låt stå cirka 10 minuter innan servering.
- Ångkoka dumplings, eller lättkoka i vatten, cirka 7 minuter. Servera med sås. Ris passar till.
Kockens kommentar
Wonton wrappers är vårrulledeg med ägg vilket ger lite tjockare deg (läs mer > Om vårrullar). Finns att köpa i asiatiska butiker, men filodeg går lika bra att använda. Dumplings är mat i degpaket, till exempel asiatiska dumplings (läs mer > Om dumplings). Edamameböner säljs vanligen frysta i balja (skal) eller skalade. Läs mer > klicka på ingrediensen. För fylligare måltid servera dumpling med kokt ris.Passar till
Fler recept inom Vårrullar, dumplings
Liknande recept som Annes edamamedumplings
-
Hemlagad filodeg
Tid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spring roll wrapper, hemlagad vårrulledeg
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wonton wrapper, wonton vårrulledeg
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Samosas, persiska piroger med filodeg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Wonton - ångade fläskdumplings
Tid: 3 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kinesiska vårrullar
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knapriga vårrullar med kycklingfärs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Vårrullar med köttfärs
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pot stickers - kinesiska färsknyten
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan