Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 130
 
    
                Kcal / portion: 788
 
    
                GBR (GI) / port: 41
Recept: 3151 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Avorioris 6.0 dl 55%
Rödlök 0.5 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Smör normalsaltat 3.0 msk 9%
Torrt vitt vin 2.0 dl 4%
Vatten 1.8 liter Äts ej
Kycklingfond konc. 2.0 msk 3%
Saffran 0,5 gram 2.0 förp. 0%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Zucchini 1.0 styck 2%
Sultanrussin el. svarta 200.0 gram 18%
Olivolja till stekning 2.0 msk 7%
Kockskolan:
Så lagas ris > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och finhacka rödlök och vitlök.
- Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök, vitlök och ris. Fräs någon minut. 
- Slå på vin och låt koka någon sekund. Slå på vatten, kycklingfond och saffran. Sänk värmen och låt småputtra cirka 20 minuter. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten. Dra åt sidan.
- Kärna ur och strimla paprika. Tärna zucchini.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i paprika och zucchini. Fräs någon minut.
- Blanda paprika, zucchini, russin, salt och peppar med riset.
Fler recept inom Risrätter
Liknande recept som Påskris ¤
- 
                
                    Paella ValenciaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Paella på torsk och räkorTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Nasi Goreng, klassisk indonesisk risrättTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Red jambalaya, klassisk rätt från cajunköketTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Svart råris med champinjoner, zucchini och paprikaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Fried rice med curryTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Tomatris med kryddig korv och fläskTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kokosris med linser och nötterTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Sojastekt ris med omelettrullarTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Quorn med quinoa och mango chutneyTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              