Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 620

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2480 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé hel bit 1.0 kilo 41%
Körsbärstomater 250.0 gram 3%
Mozzarella 125.0 gram 13%
Basilika färsk 1.0 kruka 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 22%
Olivolja 3.0 msk 14%
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 250°C.
- Borsta potatis och skär i klyftor. Lägg i ugnsfast form. Ringla över olivolja. Krydda med rosmarin och salt.
- Ställ in i ugn cirka 20 minuter.
- Bräsera: Putsa kött. Salta och peppra. Stek runt om i smör i stekpanna. När köttet har fin färg tillför lite vatten eller buljong och låt sjuda cirka 15 minuter under lock.
- Halvera tomater. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika. Skiva mozzarella.
- Skiva köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Strö över vitlök, basilika, salt och peppar. Lägg mozzarella ovanpå.
- Ställ in fläskfilé i ugnen ett par minuter tills osten har smält.
Fler recept inom Kokt, bräserad fläskfilé
Liknande recept som Bräserad fläskfilé med tomat och mozzarella
-
Kokosmjölkkokt fläskfilé med nudlar
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tomat- och vitlöksbräserad fläskfilé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Mjölkkokt fläskfilé med ris
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Buljongkokt fläskfilé med honungs- och senapssås och olika primörer
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bräserad fläskfilé med tomat och mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan