Bräserad fläskfilé med tomat och mozzarella

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bräserad fläskfilé med tomat och mozzarella

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskfilé hel bit

1.0 

kilo

Körsbärstomater

250.0 

gram

Mozzarella

125.0 

gram

Basilika färsk

1.0 

kruka

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Olivolja

3.0 

msk

Rosmarin färsk

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Clairet du Château de Lisennes

Torrt rosévin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 620

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2480 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 396 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé hel bit 1.0 kilo 41%

Körsbärstomater 250.0 gram 3%

Mozzarella 125.0 gram 13%

Basilika färsk 1.0 kruka 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 22%

Olivolja 3.0 msk 14%

Rosmarin färsk 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Borsta potatis och skär i klyftor. Lägg i ugnsfast form. Ringla över olivolja. Krydda med rosmarin och salt.
  3. Ställ in i ugn cirka 20 minuter.
  4. Bräsera: Putsa kött. Salta och peppra. Stek runt om i smör i stekpanna. När köttet har fin färg tillför lite vatten eller buljong och låt sjuda cirka 15 minuter under lock.
  5. Halvera tomater. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika. Skiva mozzarella.
  6. Skiva köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Strö över vitlök, basilika, salt och peppar. Lägg mozzarella ovanpå.
  7. Ställ in fläskfilé i ugnen ett par minuter tills osten har smält.

Fler recept inom Kokt, bräserad fläskfilé

Liknande recept som Bräserad fläskfilé med tomat och mozzarella