
Tomat- och vitlöksbräserad fläskfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1533 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 800.0 gram 53%
Vitlök torkad 6.0 klyftor 3%
Tomater 6.0 styck 7%
Rödlök 1.0 styck 4%
Blekselleri 1.0 stjälk 0%
Morot 1.0 styck 2%
Vitt vin 1.0 dl 4%
Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 2%
Basilika torkad 0.5 tsk 0%
Cocktailtomater 12.0 styck 3%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Olivolja 2.0 msk 15%
Skapat av: Skånemejerier
Tillagning
- Skär morot och selleri i pyttesmå tärningar. Finhacka rödlök och vitlök. Tärna tomater med skal och kärnhus.
- Lägg morot, selleri, lök och vitlök i en gryta. Häll på olivolja. Låt det fräsa under omrörning i 1-2 minuter. Lägg tomaterna i grytan. Tillsätt även vin, kalvfond och basilika.
- Dela fläskfilé i portionsbitar. Bryn gyllenbruna i smör. Lägg filéerna i tomatsåsen. Lägg på ett lock. Låt det hela koka på svag värme i cirka 30 minuter, fläskfiléns kärntemperatur ska bli 65°C.
- Ta upp fläskfilén. Skiva i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en serveringsform med höga kanter. Slå över såsen.
- Hit kan man förbereda. Sedan värma i cirka 25 minuter i 120°C varm ugn, är grytan kylskåpskall tar det cirka 45 minuter.
- Baka cocktailtomater i 200°C varm ugn crka 5 minuter. Servera dem kalla som garnering.
Fler recept inom Kokt, bräserad fläskfilé
Liknande recept som Tomat- och vitlöksbräserad fläskfilé
-
Kokosmjölkkokt fläskfilé med nudlar
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tomat- och vitlöksbräserad fläskfilé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Mjölkkokt fläskfilé med ris
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Buljongkokt fläskfilé med honungs- och senapssås och olika primörer
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bräserad fläskfilé med tomat och mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan