Tomat- och vitlöksbräserad fläskfilé

Tomat- och vitlöksbräserad fläskfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

800.0 

gram

Vitlök torkad

6.0 

klyftor

Tomater

6.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Blekselleri

1.0 

stjälk

Morot

1.0 

styck

Vitt vin

1.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Basilika torkad

0.5 

tsk

Cocktailtomater

12.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1533 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 431 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 800.0 gram 53%

Vitlök torkad 6.0 klyftor 3%

Tomater 6.0 styck 7%

Rödlök 1.0 styck 4%

Blekselleri 1.0 stjälk 0%

Morot 1.0 styck 2%

Vitt vin 1.0 dl 4%

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 2%

Basilika torkad 0.5 tsk 0%

Cocktailtomater 12.0 styck 3%

Smör normalsaltat 1.0 msk 6%

Olivolja 2.0 msk 15%

Skapat av: Skånemejerier

Tillagning

  1. Skär morot och selleri i pyttesmå tärningar. Finhacka rödlök och vitlök. Tärna tomater med skal och kärnhus.
  2. Lägg morot, selleri, lök och vitlök i en gryta. Häll på olivolja. Låt det fräsa under omrörning i 1-2 minuter. Lägg tomaterna i grytan. Tillsätt även vin, kalvfond och basilika.
  3. Dela fläskfilé i portionsbitar. Bryn gyllenbruna i smör. Lägg filéerna i tomatsåsen. Lägg på ett lock. Låt det hela koka på svag värme i cirka 30 minuter, fläskfiléns kärntemperatur ska bli 65°C.
  4. Ta upp fläskfilén. Skiva i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en serveringsform med höga kanter. Slå över såsen.
  5. Hit kan man förbereda. Sedan värma i cirka 25 minuter i 120°C varm ugn, är grytan kylskåpskall tar det cirka 45 minuter.
  6. Baka cocktailtomater i 200°C varm ugn crka 5 minuter. Servera dem kalla som garnering.

Fler recept inom Kokt, bräserad fläskfilé

Liknande recept som Tomat- och vitlöksbräserad fläskfilé