Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1992 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 31%
Minimajs 200.0 gram 4%
Purjolök 0.5 styck 2%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 34%
Grönsaksbuljong } 4.0 dl 1%
Tillbehör:
Glasnudlar torra } 120.0 gram 22%
Kockskolan:
Så kokas finköttet > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Förbered: Putsa filén. Tärna chili. Strimla purjolök. Riv skal på lime och pressa ut juicen. Lägg allt i stor kastrull.
- Koka: Tillsätt minimajs, kokosmjölk och buljong. Koka upp. Lägg i fläskfilén och låt sjuda sakta på svag värme i cirka 20 minuter tills köttet är genomkokt (kärntemperatur 70°C).
- Nudlar: Tag upp fläskfilén. Stäng av spisvärmen. Smaka om buljongen behöver salt, peppar eller lite mer chili. Lägg i nudlar och purjolök. Låt stå i 5-10 minuter.
- Tranchera (skär upp) fläskfilén. Servera med nudlarna.
Fler recept inom Kokt, bräserad fläskfilé
Liknande recept som Kokosmjölkkokt fläskfilé med nudlar
-
Kokosmjölkkokt fläskfilé med nudlar
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tomat- och vitlöksbräserad fläskfilé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Mjölkkokt fläskfilé med ris
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Buljongkokt fläskfilé med honungs- och senapssås och olika primörer
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bräserad fläskfilé med tomat och mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan