Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 558

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2232 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé hel bit 900.0 gram 41%
Mjölk 7.0 dl 19%
Örtkryddor torkade 2.0 tsk 0%
Ris 3.0 dl 39%
Majsstärkelse 1.0 msk 1%
Kockskolan:
Så kokas finköttet > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Putsa filén fri från hinnor. Lägg det i en stor kastrull. Häll på mjölk så att det täcker köttet.
- Koka upp och låt sjuda på låg värme i 15-20 minuter. Akta så att inte mjölken kokar över.
- Koka ris enligt anvisningar på paketet.
- Ta upp köttet och använd köttmjölken till att göra sås. Red med majsstärkelse. Låt sjuda ett par minuter och smaka av med örtkryddor, salt och peppar.
Fler recept inom Kokt, bräserad fläskfilé
Liknande recept som Mjölkkokt fläskfilé med ris
-
Kokosmjölkkokt fläskfilé med nudlar
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tomat- och vitlöksbräserad fläskfilé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Mjölkkokt fläskfilé med ris
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Buljongkokt fläskfilé med honungs- och senapssås och olika primörer
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bräserad fläskfilé med tomat och mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan