Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1085 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 56%
Kålrot 1.0 styck 26%
Smör till stekning 2.0 msk 18%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Putsa köttet. Torka av. Salta och peppra runt om.
- Skala och tärna kålrot.
- Bryn köttet runt om i smör i stekpanna på hög värme. Lägg i en ugnsfast form.
- Bryn kålroten i smör tills den har blivit gyllenbrun. Lägg kålroten runt köttet i formen. Häll över överblivet fett från stekpannan.
- Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in ugnen. Stek till 62-65°C, cirka 1 timme.
- Skiva köttet. Lägg upp tillsammans med kålroten och servera.
Kockens kommentar
Portionsvikt på 300 gram är en lätt måltid.Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Ugnstekt fläskfilé med kålrot
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan