Ugnstekt fläskfilé med kålrot

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnstekt fläskfilé med kålrot

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskfilé

1.0 

styck

Kålrot

1.0 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Meerlust Rubicon

Smakrikt rött vin
Pris: 229 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1085 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 280 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 1.0 styck 56%

Kålrot 1.0 styck 26%

Smör till stekning 2.0 msk 18%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Putsa köttet. Torka av. Salta och peppra runt om.
  3. Skala och tärna kålrot.
  4. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna på hög värme. Lägg i en ugnsfast form.
  5. Bryn kålroten i smör tills den har blivit gyllenbrun. Lägg kålroten runt köttet i formen. Häll över överblivet fett från stekpannan.
  6. Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in ugnen. Stek till 62-65°C, cirka 1 timme.
  7. Skiva köttet. Lägg upp tillsammans med kålroten och servera.

Kockens kommentar

Portionsvikt på 300 gram är en lätt måltid.

Fler recept inom Fläskfile i ugn

Liknande recept som Ugnstekt fläskfilé med kålrot