Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 508

GBR (GI) / port: 14
Recept: 4068 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Våffla färdiggräddad 8.0 styck 77%
Champinjoner färska 300.0 gram 2%
Schalottenlök 1.0 styck 0%
Smör normalsaltat 1.0 msk 2%
Vispgrädde 2.0 dl 18%
Sojasås 0.5 msk 0%
Majsstärkelse 1.0 msk 1%
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Tillaga våfflor enligt separat recept. Se kommentar nedan.
- Finhacka schalottenlök. Klyfta champinjoner.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i schalottenlök och champinjoner. Fräs någon minut.
- Slå på grädde och soja. Låt småputtra cirka 5 minuter. Häll i redning och låt tjockna.
- Lägg i persilja och salta och peppra.
- Lägg stuvning på våfflorna.
Kockens kommentar
Våfflor tillagade med jäst är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga. Vill man vika våfflorna som på bilden bakar man klassiska våfflor som mjuknar när de kallnat. Se recept via länk nedan. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.Tillhörande recept
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Våfflor med champinjonstuvning (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan