Våfflor med champinjonstuvning (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Våfflor med champinjonstuvning (plockmat)

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Våffla färdiggräddad

8.0 

styck

Champinjoner färska

300.0 

gram

Schalottenlök

1.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Vispgrädde

2.0 

dl

Sojasås

0.5 

msk

Majsstärkelse

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

Persilja grovhackad

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 508

GBR (GI) / port: 14

Recept: 4068 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 213 gram)

Ingredienser

Visa:

Våffla färdiggräddad 8.0 styck 77%

Champinjoner färska 300.0 gram 2%

Schalottenlök 1.0 styck 0%

Smör normalsaltat 1.0 msk 2%

Vispgrädde 2.0 dl 18%

Sojasås 0.5 msk 0%

Majsstärkelse 1.0 msk 1%

Salt och svartpeppar 0%

Persilja grovhackad 0%

 

Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Tillaga våfflor enligt separat recept. Se kommentar nedan.
  2. Finhacka schalottenlök. Klyfta champinjoner.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i schalottenlök och champinjoner. Fräs någon minut.
  4. Slå på grädde och soja. Låt småputtra cirka 5 minuter. Häll i redning och låt tjockna.
  5. Lägg i persilja och salta och peppra.
  6. Lägg stuvning på våfflorna.

Kockens kommentar

Våfflor tillagade med jäst är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga. Vill man vika våfflorna som på bilden bakar man klassiska våfflor som mjuknar när de kallnat. Se recept via länk nedan. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Tillhörande recept

Klassiska våfflor med bakpulver

Klassiska våfflor med jäst

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Våfflor med champinjonstuvning (plockmat)