Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 472

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1887 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 15%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Äggula 2.0 styck 5%
Honungsdijon } 2.0 msk 4%
Olivolja 2.0 dl 80%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Citronskal 1.0 styck 0%
Rättika vit 1.0 kilo 9%
Rucolasallat 50.0 gram 1%
Kockskolan:
Om sallader > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Lägg honungsdijon och äggulor i en bunke. Häll i en tunn stråle olivolja under kraftig vispning.
- När den tjocknat rör ner tamari, citronskal, salt och peppar.
- Skala och riv rättika grovt. Blanda med rucola och dressing.
- Servera genast.
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Rättiksslaw till maten
-
Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätt rödkålssallad
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödkålssallad med valnötter till maten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan