Rättiksslaw till maten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rättiksslaw till maten

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Äggula

2.0 

styck

Honungsdijon }

2.0 

msk

Olivolja

2.0 

dl

Tamarisoja }

2.0 

msk

Citronskal

1.0 

styck

Rättika vit

1.0 

kilo

Rucolasallat

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 472

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1887 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 15%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 307 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggula 2.0 styck 5%

Honungsdijon } 2.0 msk 4%

Olivolja 2.0 dl 80%

Tamarisoja } 2.0 msk 1%

Citronskal 1.0 styck 0%

Rättika vit 1.0 kilo 9%

Rucolasallat 50.0 gram 1%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Lägg honungsdijon och äggulor i en bunke. Häll i en tunn stråle olivolja under kraftig vispning.
  2. När den tjocknat rör ner tamari, citronskal,  salt och peppar.
  3. Skala och riv rättika grovt. Blanda med rucola och dressing.
  4. Servera genast.

Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤

Liknande recept som Rättiksslaw till maten