Kolbulle med lingonlinssalsa

Kolbulle med lingonlinssalsa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vatten

2.5 

dl

Vetemjöl

1.5 

dl

Sidfläsk rökt

160.0 

gram

Rapsolja

0.5 

dl

Salt

 

 

 

Salsa:

 

Röda linser konserv

1.0 

dl

Lingon

0.5 

dl

Chilifrukt röd hackad

1.0 

tsk

Strösocker

1.0 

msk

Ättika 12%

0.5 

msk

Schalottenlök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Persilja finhackad

1.0 

dl

Hårdost lagrad

40.0 

gram

Rapsolja kallpressad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas pannkakor >

 

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 307

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1905 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 23%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 155 gram)

Ingredienser

Visa:

Vatten 2.5 dl 0%

Vetemjöl 1.5 dl 17%

Sidfläsk rökt 160.0 gram 33%

Rapsolja 0.5 dl 20%

Salt 0%

 

Salsa:

Röda linser konserv 1.0 dl 4%

Lingon 0.5 dl 1%

Chilifrukt röd hackad 1.0 tsk 0%

Strösocker 1.0 msk 3%

Ättika 12% 0.5 msk 0%

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Persilja finhackad 1.0 dl 0%

Hårdost lagrad 40.0 gram 8%

Rapsolja kallpressad 2.0 msk 12%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas pannkakor > Äts ej

Om snittar, kanapéer > Äts ej

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (30 min )

  1. Blanda vatten, salt och vetemjöl. Tärna fläsket.
  2. Stek en del av fläsket i het panna. Häll på lite rapsolja och därefter smet. Stek som en pannkaka på båda sidorna.

    Obs!! Det ska vara rikligt med olja eftersom bullen ska bli lite som friterad.
  3. Lingonlinssalsa: Finhacka schalottenlök och vitlök. Fintärna ost.
  4. Blanda ihop alla ingredienser utom persiljan, som blandas i vid servering.

Kockens kommentar

Det går även att använda frysta lingon.

Kolbulle är en slags fläskpannkaka tillagad över öppen eld vilket ger pannkakan kol-/grillsmak. Det är klassisk mat från förr tillagad av skogshuggare, kolare, rallare, flottare och andra som arbetade och levde ute i skog och mark (läs mer > Så tillagas pannkaka och crêpes).

Fler recept inom Snittar och toasts ¤

Liknande recept som Kolbulle med lingonlinssalsa