
Kolbulle med lingonlinssalsa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 307

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1905 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 23%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vatten 2.5 dl 0%
Vetemjöl 1.5 dl 17%
Sidfläsk rökt 160.0 gram 33%
Rapsolja 0.5 dl 20%
Salt 0%
Salsa:
Röda linser konserv 1.0 dl 4%
Lingon 0.5 dl 1%
Chilifrukt röd hackad 1.0 tsk 0%
Strösocker 1.0 msk 3%
Ättika 12% 0.5 msk 0%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Hårdost lagrad 40.0 gram 8%
Rapsolja kallpressad 2.0 msk 12%
Kockskolan:
Så lagas pannkakor > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (30 min )
- Blanda vatten, salt och vetemjöl. Tärna fläsket.
- Stek en del av fläsket i het panna. Häll på lite rapsolja och därefter smet. Stek som en pannkaka på båda sidorna.
Obs!! Det ska vara rikligt med olja eftersom bullen ska bli lite som friterad. - Lingonlinssalsa: Finhacka schalottenlök och vitlök. Fintärna ost.
- Blanda ihop alla ingredienser utom persiljan, som blandas i vid servering.
Kockens kommentar
Det går även att använda frysta lingon.Kolbulle är en slags fläskpannkaka tillagad över öppen eld vilket ger pannkakan kol-/grillsmak. Det är klassisk mat från förr tillagad av skogshuggare, kolare, rallare, flottare och andra som arbetade och levde ute i skog och mark (läs mer > Så tillagas pannkaka och crêpes).
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Kolbulle med lingonlinssalsa
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan