Svampsoppa med tomatbruschetta

Svampsoppa med tomatbruschetta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Champinjoner

600.0 

gram

Grädde

3.0 

dl

Mjölk

4.0 

dl

Hönsbuljong avfettad

2.5 

dl

Portvin

0.5 

dl

Schalottenlök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Balsamvinäger röd }

0.5 

dl

Rapsolja neutral

1.0 

dl

Rapsolja kallpressad

1.0 

msk

Timjan (backtimjan)

2.0 

kvistar

Lagerblad

1.0 

blad

Svartpeppar grovmald

 

 

Salt

 

 

 

Bruschetta:

 

Rågbröd

7.0 

skivor

Plommontomater

7.0 

styck

Basilika

15.0 

gram

Rapsolja kallpressad

0.5 

dl

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Salt

 

 

Svartpeppar grovmald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Novas Limited Selection Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 976

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3904 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 13%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 553 gram)

Ingredienser

Visa:

Champinjoner 600.0 gram 4%

Grädde 3.0 dl 28%

Mjölk 4.0 dl 6%

Hönsbuljong avfettad 2.5 dl 0%

Portvin 0.5 dl 2%

Schalottenlök 1.0 styck 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Balsamvinäger röd } 0.5 dl 2%

Rapsolja neutral 1.0 dl 20%

Rapsolja kallpressad 1.0 msk 3%

Timjan (backtimjan) 2.0 kvistar 0%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Svartpeppar grovmald 0%

Salt 0%

 

Bruschetta:

Rågbröd 7.0 skivor 22%

Plommontomater 7.0 styck 2%

Basilika 15.0 gram 0%

Rapsolja kallpressad 0.5 dl 10%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 0%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Salt 0%

Svartpeppar grovmald 0%

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (40 min )

  1. Ansa och skiva champinjoner, schalottenlök och vitlöksklyftor till soppan.
  2. Svetta (fräs utan att bränna) löken och svampen i olja i en tjockbottnad kastrull. Spara ev. enstaka champinjoner till garnering. Slå på grädde, mjölk, buljong och portvin. Lägg i timjan och lagerblad. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
  3. Ta bort lagerblad och mixa soppan i blender. Sila genom finmaskig sil och smaka av med vinäger, salt och peppar. Häll tillbaka i kastrullen.
  4. Rosta brödskivorna i ugn, eller stek i panna, med lite rapsolja. Gnid därefter in dem med färsk vitlök.
  5. Ansa och grovhacka tomaterna, blanda med riven basilika och finhackad vitlök. Smaka av med vinäger, rapsolja, flingsalt och peppar. Fördela på brödskivorna.
  6. Mixa soppan skummig med mixerstav innan servering. Garnera gärna med nystekta champinjoner i soppan och en tomatbruschetta vid sidan om.

Fler recept inom Svampsoppa

Liknande recept som Svampsoppa med tomatbruschetta