
Svampsoppa med tomatbruschetta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 976

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3904 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 13%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Champinjoner 600.0 gram 4%
Grädde 3.0 dl 28%
Mjölk 4.0 dl 6%
Hönsbuljong avfettad 2.5 dl 0%
Portvin 0.5 dl 2%
Schalottenlök 1.0 styck 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Balsamvinäger röd } 0.5 dl 2%
Rapsolja neutral 1.0 dl 20%
Rapsolja kallpressad 1.0 msk 3%
Timjan (backtimjan) 2.0 kvistar 0%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Salt 0%
Bruschetta:
Rågbröd 7.0 skivor 22%
Plommontomater 7.0 styck 2%
Basilika 15.0 gram 0%
Rapsolja kallpressad 0.5 dl 10%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Salt 0%
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (40 min )
- Ansa och skiva champinjoner, schalottenlök och vitlöksklyftor till soppan.
- Svetta (fräs utan att bränna) löken och svampen i olja i en tjockbottnad kastrull. Spara ev. enstaka champinjoner till garnering. Slå på grädde, mjölk, buljong och portvin. Lägg i timjan och lagerblad. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
- Ta bort lagerblad och mixa soppan i blender. Sila genom finmaskig sil och smaka av med vinäger, salt och peppar. Häll tillbaka i kastrullen.
- Rosta brödskivorna i ugn, eller stek i panna, med lite rapsolja. Gnid därefter in dem med färsk vitlök.
- Ansa och grovhacka tomaterna, blanda med riven basilika och finhackad vitlök. Smaka av med vinäger, rapsolja, flingsalt och peppar. Fördela på brödskivorna.
- Mixa soppan skummig med mixerstav innan servering. Garnera gärna med nystekta champinjoner i soppan och en tomatbruschetta vid sidan om.
Fler recept inom Svampsoppa
Liknande recept som Svampsoppa med tomatbruschetta
-
Svampsoppa med tomatbruschetta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Skogssvampsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Skogschampinjonsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lyxigt krämig svamp- och bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisk - krämig champinjonsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Acquacotta ai funghi, brödsoppa med svamp
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: