Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skogschampinjoner

200.0 

gram

Ostronskivling färsk

150.0 

gram

Schalottenlök finhackad

1.0 

dl

Smör till stekning

 

 

 

Vatten till soppa

8.0 

dl

Svampfond konc. }

4.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Creme fraiche

1.0 

dl

Rosmarin torkad

2.0 

krm

Timjan torkad

2.0 

krm

Salt och peppar

 

 

Timjan till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Mörkt bröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Campolieti Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 95 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 4%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 410 gram)

Ingredienser

Visa:

Skogschampinjoner 200.0 gram 3%

Ostronskivling färsk 150.0 gram 3%

Schalottenlök finhackad 1.0 dl 2%

Smör till stekning 0%

 

Vatten till soppa 8.0 dl 0%

Svampfond konc. } 4.0 msk 2%

el. buljongtärning 0%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 20%

Creme fraiche 1.0 dl 20%

Rosmarin torkad 2.0 krm 0%

Timjan torkad 2.0 krm 0%

Salt och peppar 0%

Timjan till garnering %

 

Tillbehör:

Mörkt bröd 8.0 skivor 50%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Rensa och grovhacka svamp. Skala och finhacka lök.
  2. Hetta upp smör i en stekkastrull och fräs löken ett par minuter utan att bränna.
  3. Tillsätt svampen och stek ytterligare ett par minuter. Krydda med salt, peppar och örtkryddor.
  4. Tillsätt vatten+fond. Låt koka i 10 minuter. Häll i grädde och créme fraiche. Rör om. Låt småkoka i ytterligare 5 minuter.
  5. Häll upp soppan i djupa portionsskålar. Garnera med färska örter t.ex. timjan.

Fler recept inom Svampsoppa

Liknande recept som Skogssvampsoppa